INFONET-468X60-BANNER

Blok Kite izgleda i spaja se kao Lego kockica

04.09.2014. | Inhabitat

Od svih građevinskih komponenata nalik LEGO kockicama koje smo videli tokom godina, blok Kite Bricks su najpribližnije čuvenoj tehnici gradnje kompanije Lego. Blokovi, koji se takođe pominju i kao pametne cigle, omogućavaju bržu, jeftiniju i precizniju izgradnju od konvecionalnih metoda gradnje.

Kompanija procenjuje da korišćenje sistema Pametnih cigli može da dovede do uštede od 50 odsto od ukupnih troškova prilikom gradnje osmospratne zgrade. Kite blok je trenutno u fazi prototipa i kompanija teži sakupljanju dodadnih 3 miliona dolara kako bi započela masovnu proizvodnju.

Modularni blokovi se uklapaju skoro isto kao i Lego kockice sa dodatkom posebnog lepka. Redovi udubljenja na dnu cigle se umeću na vrhu drugih cigli, dok se čelične šipke provlače kroz kanale u ciglama što celi zid čini ekstremno jakim. Zahvaljujući sistemu nalik Lego kockicama, ovaj metod izgradnje je zasnovan na standardizovanim elementima za skoro svaku građevinsku komponentu, uključujući vrata, prozore, vodovod i kanalizaciju, itd.

Prema kompaniji, cigla ima odlične termalne osobine koje mogu dovesti do velikih ušteda u troškovim grejanja i hlađenja. Pametne cigle efikasno preusmeravaju toplotu leti, dok je zarobljavaju zimi. Tehnologija, koja očekuje dobijanje patenta SAD-a, je u fazi prototipa. Kopanija trenutno pokušava da prikupi sredstva u iznosu od oko 3 miliona dolara kako bi započela proizvodnju širokih razmera.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


XELLA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;