Sićušna klinasta koliba za pisca visi na obronku brda u Norveškoj

03.09.2014. | Inhabitat

Pisci koji traže mirno mesto za pisanje će obožavati ovu malu drvenu kolibu projektovanu od strane norveškog arhitektonskog biroa Jarmund/Vigsnæs Arkitekter. Obložena u drvetu, ova geometrijska koliba visi preko litice u pretežno ruralnoj opštini Asker, Norveška. Oštri uglovi piščeve kolibe su uslovljeni granicama lokacije, strmog terena i postavljanja podzemnog gasovoda.

Završena 2008. godine, koliba od 16 metara kvadratnih je podeljena na dva glavna prostora: spoljašnju baštu omeđenu sa tri zida koja služe kao ulazni hol, i unutrašnji životni prostor koji se sastoji od povišene police za knjige, kamina, trouglastog pisaćeg stola i mesta za sedenje. Drveni paneli svetle boje pokrivaju unutrašnjosti ovog minimalističkog prostora; isti drveni materijal je korišćen za izgradnju nameštaja.

Kako bi se ublažila strma padina, koliba je delimično oslonjena na drvene štule. Strateški postavljeni stakleni otvori omogućavaju poglede na okolinu i prodor prirodnog svetla bez ugrožavanja privatnosti korisnika.

Veliki rešetkasti trougaoni element za zaštitu od sunca nalik pergoli štrči iz ugla objekta kako bi zaštitio pisaći sto pisca od jakih sunčevih zraka u prepodnevnim časovima.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...
Zvonko 14.07.2020.
Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne...
Darko 14.07.2020.
Ima stanova bez seče šuma. Samo je ovde mul...