INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Plutajući Kristalni hotel će nuditi poglede na polarnu svetlost iz kreveta

06.08.2014. | Gizmag

Arhitektonski biro Waterstudio i kompanija Dutch Docklands su dobili zeleno svetlo za izgradnju plutajućeg luksuznog hotela u blizini grada Tromsea u Norveškoj. Smešten u optimalnoj zoni za posmatranje Aurora Borealis (ili polarne svetlosti), Kristalni hotel će imati stakleni krov tako da gosti mogu da uživaju u jednom od najlepših prizora u prirodi iz svojih kreveta.

Detalji o ovom hotelu od pet zvezdica tek trebaju da budu otkriveni (kao i sam budžet), ali renderi modela izbačeni nedavno prikazuju strukturu nalik pahuljici snega koja pluta, ali ostaje u stacionarnom položaju.

Hotel će obuhvatati 86 soba, konferencijske sale, spa i velnes centar, i do njega će se jedino moći doći čamcem. Njegova veličina i oblik će ponudi određeni stepen stabilnosti na vodi, ali će stabilizacioni sistem sačinjen od dampera, opruga i kablova takođe biti korišćen kako bi se gostima pružio osećaj boravka na tlu.

Arhitekta i osnivač biroa Waterstudio Koen Oltuis je izjavio da će studija životne sredine biti obavljena pre nego što se donese konačna odluka o korišćenju bilo koje održive tehnologije u objektu, ali da će određeni nivo solarne energije definitivno biti korišćen u pokušaju da se hotel učini što je više moguće samodovoljnim.

Hotel će biti prefabrikovan u nekoliko velikih delova u suvim dokovima pre nego što se brodovima transportuje do konačne lokacije (koja tek treba da se konačno odluči, ali će svakako biti oko oblasti grada Tromsea) i sastavi.

Očekuje se da će izgradnja početi sredinom 2015. godine, a biro Waterstudio i investitor Dutch Docklands se nadaju da će hotel biti gotov do decembra 2016. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;