Geometrijski objekat od 243 prefabrikovanih drvenih panela izgrađen od strane robota

25.06.2014. | Inhabitat

Univerzitet u Štutgartu je nedavno predstavio sjajan geometrijski paviljon napravljen u potpunosti od trane robotskog prefabrikovanog sistema izgradnje. Objekat je nazvan „Landesgartenschau“ izložbena hala, i razvijen je od strane Fakulteta za računarski dizajn od ploča od iverice koje se prepliću. Jedinstvena modularna zgrada je u obliku džinovskog kikirikija i ona je materijalno i energetski efikasna.

„Landesgartenschau“ izložbena hala se nalazi u živopisnom gradu Gmint, Štutgart. On je projektovan da prikaže aktuelna dešavanja u računarskom projektovanju i robotskoj izradi laganih drvenih konstrukcija. Projekat je finansiran od strane Evropske unije i države Baden-Virtemberg, a predvodio ga je Ahim Menges iz Instituta za računarski dizajn.

Projektovan u saradnji sa Institutom za zgrade i konstrukcije (ITDK) i Institutom za inženjersku geodeziju, paviljon je podignut za samo četiri nedelje. On se sastoji od 243 geometrijski različitih ploča od iverice bukve, robotski perfabrikovane van gradilišta i sklopljenih na njemu. Zgrada je izolovana i veoma visoko energetski efikasna, a ona takođe štedi na materijalima pošto su drveni paneli manji od 5cm debljine.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...
Nina 04.06.2021.
Imam kucu od 70 kvadrata treba se promeniti...
Nina 04.06.2021.
Kako se prijaviti na koj br ili kako vec
Milan 01.06.2021.
Cena po m2 i cena lepka
Koliko otprili...