Geometrijski objekat od 243 prefabrikovanih drvenih panela izgrađen od strane robota

25.06.2014. | Inhabitat

Univerzitet u Štutgartu je nedavno predstavio sjajan geometrijski paviljon napravljen u potpunosti od trane robotskog prefabrikovanog sistema izgradnje. Objekat je nazvan „Landesgartenschau“ izložbena hala, i razvijen je od strane Fakulteta za računarski dizajn od ploča od iverice koje se prepliću. Jedinstvena modularna zgrada je u obliku džinovskog kikirikija i ona je materijalno i energetski efikasna.

„Landesgartenschau“ izložbena hala se nalazi u živopisnom gradu Gmint, Štutgart. On je projektovan da prikaže aktuelna dešavanja u računarskom projektovanju i robotskoj izradi laganih drvenih konstrukcija. Projekat je finansiran od strane Evropske unije i države Baden-Virtemberg, a predvodio ga je Ahim Menges iz Instituta za računarski dizajn.

Projektovan u saradnji sa Institutom za zgrade i konstrukcije (ITDK) i Institutom za inženjersku geodeziju, paviljon je podignut za samo četiri nedelje. On se sastoji od 243 geometrijski različitih ploča od iverice bukve, robotski perfabrikovane van gradilišta i sklopljenih na njemu. Zgrada je izolovana i veoma visoko energetski efikasna, a ona takođe štedi na materijalima pošto su drveni paneli manji od 5cm debljine.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Lepa 24.02.2020.
Po istom principu brzine odbijati od legali...
Staviće bučne tramvaje umesto tihih trolejb...
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...