Predivna kuća na plaži inspirisana talasima

19.06.2014. | Inhabitat

Predivna Iniala kuća je hotel/vikendica inspirisana samom plažom. Projektovana od strane biroa A-cero, kružna struktura nudi dve vile sa talasastim linijama oblikovanim po uzoru na talase obližnjeg okeana. Luksuzna kuća je smeštena u gradu Puketu na Tajlandu, sa prostorijama koji su prepuni prirodne svetlosti kako bi se gosti osećali kao da su svo vreme na plaži.

Jedinstveno oblikovane sobe Iniala kuće na plaži su ograničene sa staklenim zidovima od poda do plafona koji su okrenuti ka idiličnoj plaži. Stakleni zidovi omogućavaju gostima da spavaju u udobnosti zatvorenog prostora uz osećaj da borave napolju.

Dve sobe su bočno raspoređene u odnosu sa poluprivatnim bazenom koji takođe gleda na plažu. Drvo obezbeđuje osenčenje i privatnost, dok raskošna drvena platforma, opremljana sa ležaljkama, predstavlja savršeno mesto za uživanje. Malo dalje odatle, drveno stepenište vodi goste direktno do plaže.

Sobe imaju kontrastne linije - jedna se fokusira na vertikalne obrasce sa uzglavljem koji se proteže sve do plafona kako bi poslužio kao paravan. Druga je fokusirana na horizontalne linije sa zidovima koji se protežu i obmotavaju po sobi kao školjka.

Obe sobe imaju blistavo bele polikarbonatne ploče koje su postavljene da poboljšaju refleksiju prirodne svetlosti, a i da oponašaju talase okeana. Zatvoreno dvorište povezuje sve prostore i kompletno je zatvoreno u staklu, stvarajući efekat akvarijuma.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....