Rustični drveni alpski dom koji se napaja sa solarnom i geotermalnom energijom u Italiji

16.06.2014. | Inhabitat

Slikovita drvena kuća sa jednostavnim rustičnim izgledom je smeštena na stmom brdu u Enebergu u Italiji. Ali, nemojte da vas zavara drvena fasada i tradicionalni krov, Alpska kuća arhitektonskog biro Pedevilla Architekten je ekstremno efikasna u proizvodnji sopstvene održive energije. Napravljena od lokalnog materijala, ova crna drvena kuća se napaja zahvaljujući solarnom i geotermalnom energijom.

Smeštena u predivnim italijanskim Alpima, ova vrhunska kuća ima nekoliko održivih i značajnih karakteristika. Ona stoji na temeljima napravljenim od kamena dolomita nađenog na licu mesta, a ona je izgrađena od lokalnog švajcarskog bora i ariša. Unutar kuće prostori su prirodno osvetljeni, neopterećeni nepotrebnim detaljima i veoma prostrani.

Čvornate drvene daske su ostavljene netretirane i njihov prirodni izgled je istican širom kuće, od podova, preko prozora, vrata, pa do nameštaja. Kuća je povezana sa sopstvenim lokalnim izvorom vode i kada sunce ne sija, energija dolazi iz podzemlja.

Sve ove ekološke odlike ostavljaju vlasnike sa dovoljno ušteđenog novca koji mogu da troše na ono što je zaita važno: jako dobro italijansko vino.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...
Bojan Djordjevic 08.02.2020.
Interesuje me cena kljuc u ruke "kuca od st...
Lena 07.02.2020.
... neka dodju da svicarcima izgrade drugu ...