Rustični drveni alpski dom koji se napaja sa solarnom i geotermalnom energijom u Italiji

16.06.2014. | Inhabitat

Slikovita drvena kuća sa jednostavnim rustičnim izgledom je smeštena na stmom brdu u Enebergu u Italiji. Ali, nemojte da vas zavara drvena fasada i tradicionalni krov, Alpska kuća arhitektonskog biro Pedevilla Architekten je ekstremno efikasna u proizvodnji sopstvene održive energije. Napravljena od lokalnog materijala, ova crna drvena kuća se napaja zahvaljujući solarnom i geotermalnom energijom.

Smeštena u predivnim italijanskim Alpima, ova vrhunska kuća ima nekoliko održivih i značajnih karakteristika. Ona stoji na temeljima napravljenim od kamena dolomita nađenog na licu mesta, a ona je izgrađena od lokalnog švajcarskog bora i ariša. Unutar kuće prostori su prirodno osvetljeni, neopterećeni nepotrebnim detaljima i veoma prostrani.

Čvornate drvene daske su ostavljene netretirane i njihov prirodni izgled je istican širom kuće, od podova, preko prozora, vrata, pa do nameštaja. Kuća je povezana sa sopstvenim lokalnim izvorom vode i kada sunce ne sija, energija dolazi iz podzemlja.

Sve ove ekološke odlike ostavljaju vlasnike sa dovoljno ušteđenog novca koji mogu da troše na ono što je zaita važno: jako dobro italijansko vino.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...