INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Neverovatna net-zero kuća na Kanarskim ostrvima

11.06.2014. | Inhabitat

Arhitektonski biro Estudio José Luis Rodríguez Gil je stvorio ovu net-zero kuću na Kanarskim ostrvima još 1995. godine, ali se tek nedavno niz prelepih slika ove kuće pojavio na internetu. Nazvana „Kuća u bioklimatskoj eksperimentalnoj urbanizaciji“, drvena rezidencija od 120 metara kvadratnih je pažljivo projektovana da optimizuje efikasnost svojih krovnih solarnih panela, dok zidovi od bazaltnog kamena obezbeđuje zaštitu od sunca i vetra.

Korišćenjem samo lokalnog materijala kao što je kamen i bazaltna izolacija, pored sertifikovanog drveta, ovaj dom ima veoma malu emisiju ugljen-dioksida. Isti sklop materijala mu omogućava da se uklopi sa prilično oštrim prirodnim okruženjem, držeći svoj vizuelni uticaj na minimumu - iako se to isto ne može reći za niz vetrenjača na parceli.

Mnogo pre nego što je to bilo moderno, klijent je naručio projekat koji će biti potpuno samodovoljan i proizvoditi nula emisija ugljenika. Turbine su od ključnog značaja za ovaj cilj, kao što su to i fotonaponski paneli.

Pored toga, pažljivo odabrani građevinski materijali povećavaju energetsku efikasnost, a dizajn enterijera donosi toplinu Španije zatvorenom prostoru.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;