INFONET-468X60-BANNER

Modos modularni nameštaj nudi fleksibilnost prilikom opremanja vašeg doma

19.05.2014. | Gizmag

Modularni nameštaj je možda imao svoju ulogu u sprečavanju bolova u leđima prilikom selenja, ali problem kod većine njih je što oni mogu samo nekoliko puta da se rastave i sastave. Tim dizajnera iza Modos-a želi da ponudi više trajniji nameštaj sa modularnim sistemom nameštaja koji koristi jednostavne konektore i drvene daske koje formiraju set od stolica do medijskih centara.

Modos je osnovana od strane Meta Tajsona i Endrjua Peroneta, para industrijskih dizajnera iz Bruklina, Njujork. Modularni nameštaj Modos je inspirisan onime što je ovaj dvojac dovživljavao kao žrtvu kvaliteta zarad pogodnosti kod montažnog nameštaja, koji po analogiji, rezultura u kraćem životnom ciklusu proizvoda i većoj količini otpada.

Imajući to u vidu, Tajson i Peroneti su se nameračili da dizajniraju čvrsti sistem nameštaj visokog kvaliteta koji bi mogao ne samo lako da se transportuje, već i da se rekonfiguriše u različite oblike prema potrebama ljudi. Ploče su napravljene korišćenjem 15 slojeva iverice i lamelirane su sa lepkom bez formaldehida. Sa 1,9cm debiljine, njihova završna površina je od furnira od javora ili oraha, a dolaze u različitim veličinama u zavisnosti od toga šta se sa njima gradi.

Pored panela se dobijaju i eloksirani aluminijumski konektori. Prema kompaniji, uklizavanje ivice panela u konektor širine 1 inč (2,54cm) će stvoriti takozvano „uklapanje trenjem“ (friction fit). Ovo podrazumeva da aluminijum razvlači i zbija panel, stvarajući jaku, ali i lako rasklopivu vezu u procesu.

Kompanija Modos ima setove i različite dizajne koji su dostupni za stolove, police i stolice, ili ako se osećate više kreativno, možete naručiti gomilu panela i konektora i sami stvarati jedinstvene komade nameštaja.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;