INFONET-468X60-BANNER

Raskošna Tongbezi kućica na drvetu u Zambiji

15.05.2014. | Inhabitat

Smeštena iznad obale reke Zambezi, Tongbezi kućica na drvetu je raskošni drveni dom gde se sa gostima postupa kao sa poznatim ličnostima. Postavljena uz bazaltnu stenu na granici između Zambije i Zimbabvea, ova natprirodna drvena kuća uklapa anadolijske tepihe sa azijskim škrinjcima i umetničkim delima zapadne Afrike u prostranom enterijeru kojim dominiraju nekoliko ispupčenih stabla.

Kućica na drvetu je deo velikog odmarališta sa nekoliko vrsta smeštajnih objekata. Skrivena staza počinje na kraju velikog bazena i krivuda duž litice, vodeći do kućice. Trem od borovine konzolno visi preko reke, pružajući divan pogled na okolni pejzaž. Nekoliko stabala abonosa raste kroz pod kućice, dok bazaltna stena ima ulogu zadnjeg zida strukture.

Otvorena unutrašnjost kuće je diskretno podeljena u spavaći deo i dnevni boravak, koji se takođe može koristiti za ručavanje i odmor. Lukzusna kada u kupatilu, zajedno sa orijentalnim tepisima i umetničkim delima iz zapadne Afrike, stvaraju egzotičan ambijent koji je posebno prelep u sumrak, kada se nežno osvetljeni prostor pretvara u udobnu kućicu na drvetu koja se otvara ka zapanjujućem zambijskom pejzažu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;