Zatvoreni bazen u Nemačkoj je obavijen sa razigranom talasastom staklenom fasadom

13.05.2014. | Inhabitat

Ovaj novi zatvoreni bazen u Ismaningu, Nemačka, je obavijen u tečnoj staklenoj fasadi koja omogućava prodor dnevnoj svetlosti u unutrašnjost, zamagljujući granicu između spolja i unutra.

Projektovan od strane biroa prpm Architekten, objekat poseduje bazen od 25 metara dužine sa skakaonicom, plići bazen za početnike, oblasti za decu i tobogan dugačak 50 metara. Sa svojom razigranom fasadom, krovnim prozorima i raznovrsnim prostorima, Ismaning zatvoreni bazen stvara harmonično i opuštajuće okruženje.

Bazen je smešten u paviljonu koji se nalazi u parku u blizini škole i društvenog centra. Zgrada se sastoji od različitih konveksnih i konkavnih oblasti u obliku ljuski koji uspostavljaju jaku vezu sa okolnim pejzažom.

Volumen bazenskog centra je obavijen u izolacionim OKALUX K staklenim panelima, koji zahvaljujući specijalnim kapilarnim cevima ubačenim u šupljine panela omogućavaju optimalnu i difuznu distribuciju svetlosti. Kompozicija transparentnih, providnih i neprovidnih elemenata daje omotaču transparentnost i otvorenost gde je to poželjno, a u isto vreme štiteći druge oblasti od nepoželjnih pogleda spolja.

Bazenski prostor je bez stubova i uključuje tobogan dugačak 50 metara. Galerija na prvom spratu pruža poglede na bazensku salu i pruža pristup osunčanoj terasi. On takođe ima saunu sa sopstvenim spoljašnjim delom i okrugli krov sa pogledom na nebo.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...