Zatvoreni bazen u Nemačkoj je obavijen sa razigranom talasastom staklenom fasadom

13.05.2014. | Inhabitat

Ovaj novi zatvoreni bazen u Ismaningu, Nemačka, je obavijen u tečnoj staklenoj fasadi koja omogućava prodor dnevnoj svetlosti u unutrašnjost, zamagljujući granicu između spolja i unutra.

Projektovan od strane biroa prpm Architekten, objekat poseduje bazen od 25 metara dužine sa skakaonicom, plići bazen za početnike, oblasti za decu i tobogan dugačak 50 metara. Sa svojom razigranom fasadom, krovnim prozorima i raznovrsnim prostorima, Ismaning zatvoreni bazen stvara harmonično i opuštajuće okruženje.

Bazen je smešten u paviljonu koji se nalazi u parku u blizini škole i društvenog centra. Zgrada se sastoji od različitih konveksnih i konkavnih oblasti u obliku ljuski koji uspostavljaju jaku vezu sa okolnim pejzažom.

Volumen bazenskog centra je obavijen u izolacionim OKALUX K staklenim panelima, koji zahvaljujući specijalnim kapilarnim cevima ubačenim u šupljine panela omogućavaju optimalnu i difuznu distribuciju svetlosti. Kompozicija transparentnih, providnih i neprovidnih elemenata daje omotaču transparentnost i otvorenost gde je to poželjno, a u isto vreme štiteći druge oblasti od nepoželjnih pogleda spolja.

Bazenski prostor je bez stubova i uključuje tobogan dugačak 50 metara. Galerija na prvom spratu pruža poglede na bazensku salu i pruža pristup osunčanoj terasi. On takođe ima saunu sa sopstvenim spoljašnjim delom i okrugli krov sa pogledom na nebo.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...