Zatvoreni bazen u Nemačkoj je obavijen sa razigranom talasastom staklenom fasadom

13.05.2014. | Inhabitat

Ovaj novi zatvoreni bazen u Ismaningu, Nemačka, je obavijen u tečnoj staklenoj fasadi koja omogućava prodor dnevnoj svetlosti u unutrašnjost, zamagljujući granicu između spolja i unutra.

Projektovan od strane biroa prpm Architekten, objekat poseduje bazen od 25 metara dužine sa skakaonicom, plići bazen za početnike, oblasti za decu i tobogan dugačak 50 metara. Sa svojom razigranom fasadom, krovnim prozorima i raznovrsnim prostorima, Ismaning zatvoreni bazen stvara harmonično i opuštajuće okruženje.

Bazen je smešten u paviljonu koji se nalazi u parku u blizini škole i društvenog centra. Zgrada se sastoji od različitih konveksnih i konkavnih oblasti u obliku ljuski koji uspostavljaju jaku vezu sa okolnim pejzažom.

Volumen bazenskog centra je obavijen u izolacionim OKALUX K staklenim panelima, koji zahvaljujući specijalnim kapilarnim cevima ubačenim u šupljine panela omogućavaju optimalnu i difuznu distribuciju svetlosti. Kompozicija transparentnih, providnih i neprovidnih elemenata daje omotaču transparentnost i otvorenost gde je to poželjno, a u isto vreme štiteći druge oblasti od nepoželjnih pogleda spolja.

Bazenski prostor je bez stubova i uključuje tobogan dugačak 50 metara. Galerija na prvom spratu pruža poglede na bazensku salu i pruža pristup osunčanoj terasi. On takođe ima saunu sa sopstvenim spoljašnjim delom i okrugli krov sa pogledom na nebo.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...