INFONET-468X60-BANNER

Uska drvena kuća u Kobeu

20.03.2014. | Inhabitat

Japanski arhitektonski biro Fujiwarramuro Architects je projektovao usku i minimalističku kuću „Nada“ koja je usendvičena između dve zgrade u centru Kobea.

Smeštena na maloj parceli od 37 metara kvadratnih, trospratna multifunkcionalna porodična kuća iskorišćava maksimalno njen mali urbani otisak. Kako bi povećali količinu prodora prirodne svetlosti u kuću, arhitekte su stvorili inovativni niz rešetkastih otvora kako bi omogućili da stub svetlosti prodre kroz krovne svetlarnike do prizemlja.

Uska kuća je obložena u drvetu i uzdiže se visoko iznad svojih susednih objekata u stambenom naselju prepunog okruga Nada. Ulazna vrata su povučena u okviru velikog otvora za garažu koji zauzima prednju polovinu kuće.

Društveni prostori koji uključuju dnevnu sobu, trpezariju i kuhinju su smešteni na prvom spratu, dok su dečija spavaća soba i glavna spavaća soba smešteni na spratu iznad. Merdevine obezbeđuju pristup krovu sa potkrovljem u glavnoj spavaćoj sobi.

Stub svetlosti se filtrira kroz centar kuće, prolazeći kroz rešetkaste otvore urezane u podove i nameštaj. Beli zidovi, visoki plafoni, kao i velike praznine u prostori stvaraju iluziju obilja prostora u ovoj uskoj kući. Jednostavna paleta boja drveta i bele upotpunjuje minimalistički i savremeni izgled. Stepenište se nalazi na zadnjem delu kuće.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;