Biro BIG projektovao saćasti stambeni blok za Bahame

29.01.2014. | Dezeen

Arhitektonski biro BIG je predstavio predlog za stambeni blok na Bahamima koga karakteriše saćasta fasada gde svaki balkon sadrži bazen za plivanje. Biro BIG, predvođen danskim arhitektom Bjarkeom Ingelsom, projektuje osmospratnu stambenu zgradu za lokaciju na južnoj obali ostrva Nju Providens, i ona će postati najviša zgrada u tom kraju.

Fasada u obliku saća će formirati južnu stranu zgrade. Šestougaonici će uramljivati balkone koji pripadaju svakom od stanova, i koji će sadržati uronjene bazene sa providnim staklenim balustradama koji su okrenuti direktno ka marini.

„Naš projekat je predvođen nastojanjem da maksimiiramo uživanje u oblinim prirodnim kvalitetima ovog područja Bahama: pejzaž, sunce i more“, rekao je arhitekta Ingels. „Saćasta fasada funkcionalno pridržava bazene, i zahvaljujući obliku fasade, oni su uronjeni u pod terasa i pružaju spektakularne poglede ka horizontu uz pružanje privatnosti svakog stana.“

Nazvana „Albany Marina Residences“, ali takođe poznata kao „Honeycomb“ (saće), zgrada će biti završena kao saradnja između biroa BIG i manjih firmi HKS Architects i Michael Diggiss Architects. Ona će se pridružiti još trima novim zgradama koje su predložene za to područje.

Šestougaoni obrazac će se nastaviti dole ka susednom trgu u obliku popločanja, a takođe će obezbediti okvir za mekano uređenje pejzaža u obliku oblasti za sedenje i otvorenog bazena. „Vukući inspiraciju iz svoje priobalne lokacije, šestougaoni dizajn evocira prirodnu geometriju koja se može naći u pojedinim koralnim formacijama ili kod saća“, rekao je Ingels.

Maloprodajni prostori će se nalaziti u okviru prizemlja, zajedno uz ulazni lobi koji će voditi do ulaza u svaki od apartmana.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...