INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pretvorite staru kutiju za picu u stonu lampu

25.11.2013. | Gizmag

Stona lampa 01LAMP je ono što dobijete kada se četiri mlada italijanska dizajnera udruže i počnu da se igraju sa starim kutijama od pica. Lampa 01LAMP odaje počast ideji stvaranja jednostvnog, ekonomskog i odžrivog nameštaja koji možete sami da napravite, i stvorena je od strane dizajnera Federika Trućia, Danielea Šinaia, Antonia Skribana i Meta Kompanjućija.

„Do ideje smo došli potpuno slučajno“, kaže Federiko Trućija, dizajner i osnivač dizajn studija Fattelo. „Najbolji način za brzo pravljenje prototipa je korišćenje materijala koje imate kod kuće. Zbog toga sam počeo da se igram sa konceptom dizajna lampi uz pomoć kutije za picu, a taj koncept se naknadno razvio u projekat otvorenog tipa koji imamo danas.“

Ideja davanja estetske vrednosti recikliranoj kutiji za picu uz entuzijazam je dočekana od strane dizajnera iz grupe Fattelo. Nakon malo istraživanja, prilagođavanja dizajna i desetine prototipova, 01LAMP je bila spremna da bude uključena. Pošto je lampu veoma lako izgraditi, oni su želeli da ko god želi može da preuzme dizajn i izgradi je sam. Koncept je stoga napravljen da bude otvorenog tipa.

„Projekat može bilo ko da preuzme, jer mi čvrsto verujemo u slobodnu distribuciju ideja“, kaže Trućia. „Projekat se stalno razvija i korisnici su slobodni da naprave promene u dizajnu ili da predlože izmene. Naša poziv je jasan i otvoren za sve, koristite lampu 01LAMP kao polaznu bazu, a zatim je prilagodite po svom ukusu.“

Prateći niz jednostavnih uputstava, korisnici kući mogu da iseku i saviju jak list kartona u slobodnostojeću strukturu lampe 01LAMP. Zatim, postavljanjem LED svetlosne trake i napajanja, stona lampa je završena.

Ko god da želi da se zabavi izradom ove lampe, može da preuzme planove besplatno sa sajta dizajn studija Fattelo, ili da naruči već pripremljen komplet za 40 evra.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ATM
ATM
SUBOTICA

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;