Dom od bambusa otporan na poplave

27.09.2013. | Designboom

Kao odgovor na često ozbiljne prirodne katastrofe u Vijetnamu, lokalni arhitektonski biro H&P Architects su projektovali ovu kuću od bambusa koja je otporna na poplave. Svaka modularna struktura je dimenzija 3,3 sa 6,6 metara i montira se pričvršćavanjem, vezivanjem i kačenjem svakog različitog elemneta posebno.

Objekat je dovoljno jak da izdrži poplavu visine do 1,5 metara, a arhitekte trenutno vrše eksperimente sa modelom kako bi videli da li je otporan da izdrži poplavu do 3 metara visine.

Enterijer objekta funkcioniše kao multifunkcionalni prostor, a sama namena kuće može biti promenljiva, od stanovanja, preko obrazovnih, medicinskih i opštinskih centara.

Konstrukcija objekta je napravljena od malih komada bambusa, iverica i kokosovih lišća, koji mogu biti finalno obrađeni sa oblogom koja odgovara lokalnoj klimi i regionalnim metodama gradnje, dobijajući na taj način prolagovljivu vernakularnu arhitekturu.

Fleksibilni objekat se može masovno proizvoditi i izgraditi za 25 dana od strane samih korisnika. Projekat nudi pristupačno rešenje za stanovanje i predstavlja bezbedno sklonište za ljude u najsurovijim uslovima.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bane 28.02.2021.
U čl.2. Ugovora koji su vlasnici stanova za...
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...