INFONET-468X60-BANNER

Modularni nameštaj „Build“ nalik pčelinjem saću

24.09.2013. | Gizmag

Kupovina nameštaja se obično dešava jednom u par godina, sve dok njega ne treba zameniti zbog istrošenosti ili radi promene dekora. Jedan od jednostavnijih načina da se promene stvari u vašem eneterijeru jeste kupovina modularnog nameštaja koji može biti konfigurisan na više različitih načina. Ako se dobro izabere, ova vrsta kupovine ne samo da može da se odupre zubu vremena, već se može i prilagoditi promenljivim individualnim ukusima i stilovima. Što je mesto gde „Build“, modularni sistem nameštaja nalik pčelinjem saću, stupa na scenu.

Dizajniran da ponudi praktičnost po pristupačnoj ceni, Build se sastoji od niza plastičnih jedinica čudnog oblika koje se mogu koristiti i kombinovati na više različitih načina. Pored toga što se mogu koristiti kao samostalni komadi nameštaja, jedna jedinica može da se koristi kao kutija, stolica, ili čak i kao stepenica, dok više Build jedinica može biti kombinovano tako da formira jedinice polica (koje ili vise na zidu ili su slobodnostojeće), pregrade sa ugrađenim prostorom za skladištenje, kao i boksove za čuvanje stvari (kada su poređane vertikalne).

Jedinstveni oblik Build modula je odabran kako bi se osiguralo da su ravne površine na raspolaganju na kojima može da se postave objekti bez obzira na to kako su jedinice međusobno sastavljene.

Svaka Build jedinica je napravljena od ARPRO (ekspandirani polipropilen), plastične pene visokih performansi. Kompanija obećava da je ovaj materijal „u potpunosti bez toksina, bez emisija štetnih gasova, da ne izaziva alergije i da je zapravo toliko bezbedan da može da se jede!“, što nije nešto što bismo vam nužno preporučili da pokušate. Build je takođe 100 odsto reciklabilan, uz pogodnost da svaka jedinica može biti pojedinačno zamenjena.

Materijal je vodootporan i otporan na hemikalije i, zbog činjenice da se sastoji 95% od vazduha, veoma lagan. Uprkos tome, kompanija kaže da je on takođe u stanju da izdrži po koju nesreću, pošto je materijal otporan na udare i dovoljno jak da traje dugi vremenski period. Build jedinice su spojene posebnim klipovima koj ih drže zajedno u mestu. Ovo znači da nema potrebe za komplikovanim instrukcijama za sastavljanje, pa čak i za jednostavnim alatima.

Cena Build modula se za sada kreće od 99 američkih dolara za tri jedinice, 195 dolara za šest, i 385 dolara za dvanaest jedinica. Postoji više dobrih ponuda za kupovinu jedinica naveliko, a jedan primer je da bi vas 72 jedinice koštale 2.195 dolara.

Build moduli trenutno postoje kao CNC mleveni prototipovi, a novac od porudžbenica će se iskoristiti za pokretanje proizvodnje gotovih proizvoda. Ceo proces se očekuje da će biti završen krajem ove godine. Video snimak iznad pokazuje mogućnosti modularnih jedinica Build i pobliže objašnjava ideju iza njenog nastanka (napomena: video snimak je na engleskom jeziku).

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;