Kuća Gnezdo u Vijetnamu

13.08.2013. | Dezeen

Biljke penjačice i loze bujaju na ovoj mrežastoj fasadi od metalnih greda i panela na ovoj kući u provinciji Bin Duong, Vijetnam, projekat vijetnamskog arhitektonskog biroa a21studio. Izgrađena sa ograničenim budžetom, kuća je projektovana kako da „izgleda zeleno“, tako i da se uklopi sa svojim susedima.

Arhitekte u birou a21studio koristili su čelične grede za izgradnju osnovnog okvira, a zatim obložili spoljašnjost sa laganom mrežom i valovitim panelima, i sa time su ohrabrili rast biljaka oko njih.

Providna spoljašnja fasada funkcioniše kao granična ograda. Iza nje kuća nema zidove na prednjem i zadnjem delu prizemlja, otkrivajući jednostavnu dnevnu sobu i kuhinju sa malom baštom u pozadini.

Živopisne keramičke pločice prekrivaju svaki centimetar poda i takođe se pružaju van okvira kuće i zaklona krova. Kuhinjski pult prolazi duž cele sobe, i podosta pločica oblaže njegove strane i površine.

Stepenište koje vodi do dve spavaće sobe na prvom spratu se sastoje od jednog lista savijenog metala i koristi ojačane šipke kao ogradu. Za opremanje kuće, arhitekte su koristili reciklirani materijal, kao i stare stvari, uključujući i stari set drvenih stolica.

„Iskorišćavanjem napuštenih stvari i korišćenjem prostora na pametan način, ljudi mogu lako da imaju udoban dom koji je ispunjen sa prirodom i fleksibilan za buduće potrebe“, kažu arhitekte iz biroa a21studio.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bane 28.02.2021.
U čl.2. Ugovora koji su vlasnici stanova za...
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...