INFONET-468X60-BANNER

Kuća Gnezdo u Vijetnamu

13.08.2013. | Dezeen

Biljke penjačice i loze bujaju na ovoj mrežastoj fasadi od metalnih greda i panela na ovoj kući u provinciji Bin Duong, Vijetnam, projekat vijetnamskog arhitektonskog biroa a21studio. Izgrađena sa ograničenim budžetom, kuća je projektovana kako da „izgleda zeleno“, tako i da se uklopi sa svojim susedima.

Arhitekte u birou a21studio koristili su čelične grede za izgradnju osnovnog okvira, a zatim obložili spoljašnjost sa laganom mrežom i valovitim panelima, i sa time su ohrabrili rast biljaka oko njih.

Providna spoljašnja fasada funkcioniše kao granična ograda. Iza nje kuća nema zidove na prednjem i zadnjem delu prizemlja, otkrivajući jednostavnu dnevnu sobu i kuhinju sa malom baštom u pozadini.

Živopisne keramičke pločice prekrivaju svaki centimetar poda i takođe se pružaju van okvira kuće i zaklona krova. Kuhinjski pult prolazi duž cele sobe, i podosta pločica oblaže njegove strane i površine.

Stepenište koje vodi do dve spavaće sobe na prvom spratu se sastoje od jednog lista savijenog metala i koristi ojačane šipke kao ogradu. Za opremanje kuće, arhitekte su koristili reciklirani materijal, kao i stare stvari, uključujući i stari set drvenih stolica.

„Iskorišćavanjem napuštenih stvari i korišćenjem prostora na pametan način, ljudi mogu lako da imaju udoban dom koji je ispunjen sa prirodom i fleksibilan za buduće potrebe“, kažu arhitekte iz biroa a21studio.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;