INFONET-468X60-BANNER

Sportski centar Kembel u Njujorku

20.06.2013. | Detail

Smešten na najseverniji deo Menhetna na uglu ulice West 218 i Brodveja, Sportski centar Kembel (Campbell Sports Center) formira novu kapiju za Bejker atletski kompleks, primarni atletski objekat za sportove na otvorenom Kolumbija Univerziteta. Sportski centar je projekat čuvenog arhitektonskog biro Steven Holl Architects iz Njujorka.

Prvi novi sportski centar koji je izgrađen u kampusu Kolumbija Univerziteta od 1970-ih, Kembel sportski centar je novi kamen temeljac za revitalizaciju Bejker atletskog kompleksa i pruža povećni programski prostor za celokupne međuniverzitetske atletske programe. Objekat, koji dodaje oko 4.460 metara kvadratnih prostora, smešta prostore za sticanje kondicije, kancelarije za univerzitetske sportove, sobe za sastanke nalik teatrima, apartmane i prostore za učenje.

Kembel sportski centar ima za cilj da služi um, tlo i um i telo za ambiciozne studente-sportiste. Projektni koncept „ukazuje na teren, linije u prostoru“ - kao dijagrami na terenima za fudbal, bejzbol i ragbi. Kao što tačke i linije u dijagramu daju fizičku barijeru i formu na terenu, tako i elevacije zgrade daju ograničenja u prostoru.

Zgrada oblikuje urbani ugao na Brodveju i 218 ulici, zatim se podiže da formira portal, povezujući teren sa ulicom. Prostirući se iznad stepenastog pejzaža, plavi elementi povećavaju otvorenost gradskog portika ka Bejker atletskom kompleksu. Terase i spoljašnje stepenište, koje služe kao „linije u prostoru“, izvlače igralište na i u zgradu i pružaju poglede na teren i Menheten.

Sa vidljivom betonskom i čeličnom konstruckijom i brušenom aluminijumskom fasadom, zgrada se povezuje na jedinstveni način sa istorijom Bejker polja. Godine 1693, Kraljev most, koji je premošćavao rečicu Spuyten Duyvil Creek, bio je glavni pristupni put ka Menhetnu. Trenutna infrastruktura Brodvejskog mosta nosi povišeni metro, sa nosećim kapacitetom od nekoliko stotina tona. Njegova detaljnost i struktura ogleda se u novoizgrađenom Kembel sportskom centru.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;