INFONET-468X60-BANNER

„Nothing Hill“ penthaus od stakla u Londonu

27.05.2013. | Gizmag

Arhitektonski biro iz Velike Britanije Studio RHE je angažovan od strane klijenta koji je želeo stvaranje neobičnog i ambicioznog projekta: transformaciju krovova dve susedne zgrade u jedan penthaus od stakla, koji će pružati divne poglede na noćno nebo i okruženje.

Ako dobijete zadatak da projektujete dom od stakla u jednoj od najekskluzivnijoj oblasti prestonice Velike Britanije, poželjno je dati sve od sebe - i to je upravo uradio Studio RHE. Lagani ram od nerđajućeg čelika je napravljen na način da se lagano uklopi sa velikim prozorima koji se otvaraju i sa zakrivljenim roletnama. Oblik doma u suštini služi da doda mansardni krov na postojećim zgradama, a efekat je blizak sa lokalnom arhitekturom.

Sami prozori se otvaraju i zatvaraju hidraulički, sa ugrađenim klipovima koji guraju jedince od po 500kg do linije horizonta. Pošo sve-stakleni dom nema mnogo prostora za pokretne delove, takvi elementi su sakriveni od pogleda sa odvojivim panelima.

Problem koji dve zgrade fizički odvojene predstavljaju je rešen elegantno korišćenjem dvospratnog staklenog mosta, što možda isključuje ovaj penthaus kao kuću iz snove za one koji pate od vrtoglavice. S tim na umu, privatni pristup stanu ide preko sistema identifikacije i putem vožnje staklenim liftom do vrha.

Moderne pogodnosti uključuju LED osvetljenje, kao i hladni katodni sistem osvetljenja, koje kontroliše Lutron kućna jedinica za automatiku, uz dodatak kamina na daljinsko upravljanje i podno grejanje.

Nevidljivi TV monitori su takođe vešto sakriveni iza ogledala, ali bez obzira šta se dešava na TV-u, imamo osećaj da će sve oči biti okrenute prema spolja.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;