INFONET-468X60-BANNER

Tama Art univerzitetska biblioteka Tojo Itoa

12.04.2013. | Detail

Saopštenje od pre neku nedelju da je nagrada Pricker za arhitekturu 2013. godine, možda najpoželjnija i najcenjenija nagrada u arhitekturi, otišla u ruke japanskog arhitekte Tojo Itoa dočekana je kao neminovnost u ovoj industriji.

Sa glamurom i entuzijazmom koji okružuje takvu najavu, ponekad je lako prevideti stvarne kvalitete manje poznatih objekata koji čine opus izuzetne karijere nekog arhitekte. Često su upravo ta dela ona koja čine čvrstu platformu na kojoj su građeni više poznati objekti tih arhitekata.

Imajući to na umu, naišli smo na neke fotografije Tama Art univerzitetske biblioteke u Tokiju, koje nije najpoznatije delo Tojo Itoa, ali u svojoj izuzetnoj detaljnosti obrade betona, čija teškoća oblikovanja u ovom primeru deluje odrađena bez napora, čine je vrednom pomena.

Takva veština sa betonom je takođe donekle obeležje arhitekture Tojo Itoa, i predstavlja nešto, skoro kao amblem, koji može da nas sve inspiriše da težimo i da se zalažemo za projektovanje i izgradnju boljih zgrada.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;