INFONET-468X60-BANNER

Predstavljen projekat nebodera 'Tianlong Fortune Center'

28.11.2012. | WAN

Grad Naning u provinciji Guangksi, Kina, ne pati od kompleksa zbog svojih niskih građevina. Mada, možda ipak malo, jer će uskoro dobiti prvi neboder za koga se nadaju da će delovati kao katalizator za ekonomski rast regiona. Tokom proteklih nekoliko godina, Naning je bio domaćin godišnjem ASEAN (Udruženje zemalja jugoistočne Azije) samitu i grad je trenutno regionalni lider u promovisanju jedinstva među susedima u ovoj organizaciji. Grad je takođe veoma poznat po svom zelenilu, zbog koga je zaradio nadimak "Zeleni grad".

Arhitektonski biro John Portman and Associates (JPA) je zamislio novi visoki komercijalni prostor za grad koji je relativno nizak. Sa 400 metara visine, neboder 'Tianlong Fortune Center' će biti prvi super visoki neboder u blizini i delovaće kao finansijski i trgovinski centar, sedište brojnih banaka i finansijskih konsultanata.

Veliki deo nebodera će se koristiti kao poslovni prostor, krunisan sa atrijumskim hotelom od pet zvezdica. Pogodnosti u hotelu uključivaće fitnes centar, restoran, bazen, poslovni centar, eksluzivne klubove i restorane. Ovaj eksluzivni hotel će se nalaziti ispod dvospratnog vidikovca od 360 stepeni, od koga će jedan sprat biti pokriven, a drugi otvoren ka nebu sa krovnom baštom. Niži spratovi će takođe imati krovne bašte sa različitim komercijalnim objektima.

Volt Džekson (Walt Jackson), potpredsednik arhitektonskog biroa JPA objašnjava: "Dizajnerski koncept našeg tima priča priču o budućnosti Naninga i podiže vidljivost grada kao čvorišta za harmoniju i regionalni razvoj. Ovaj projekat održava našu filozofiju dizajna koja je često ukorenjenja u tumačenju osnovnih ljudskih potreba."

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;