INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Hotel 'Four Seasons' u Guangdžou, Kina

29.08.2012. | WAN

Novi hotel "Four Seasons" u Guangdžou, Kina, biće otvoren krajem ove godine. Arhitektonski biro Wilkinson Eyre je odgovran za projekat objekata, dok je za enterijer bila zadužena firma Hirsch Bender Associates (HBA), koja je dobila ovaj posao na međunarodnom konkursu. Hotel se izdiže 103 spratova iznad Biserne reke i zauzima gornju trećinu Guangdžou međunarodnog finansijskog centra, tik uz zgradu Opere koju je projektovala Zaha Hadid.

HBA je krenuo sa ciljem da "pomeri granice dizajna i izazove percepciju klasičnog enterijera hotela". Svaki detalj ultramodernog enterijera planiran je da obezbedi izuzetan doživljaj gostima. Od prizemnog sprata, gosti idu određenim ekspres liftovima do 70 sprata, gde se nalazi hotelski hol. Dočekuje ih dramatična skulptura tri metra visine od crvenog čelika, rad australijskog umetnika Metjua Hardinga, koja deluje kao da pluta na vodenom staklu, odražavajući plafonske prozore koji se nalaze 30 spratova iznad.

Prirodno osvetljen atrijum, okružen restoranima i sobama koji se nalaze iznad njega, je viši od vrha Katedrale Svetog Pavla u Londonu i njujorškog Kipa slobode. Teksturisani metalni paneli obavijaju unutrašnjost ove impresivne galerije. U čast hotelskom brendu, paneli su tematski obrađeni sa četiri sezone, od proleća u podrumu do jeseni u gornjim slojevima. Gostinske sobe su pozicionirane tako da iskoriste pružene poglede ka spolja i unutra i karakterišu ih prozori spratnih visina.

HBA opisuje dizajn kao: "prirodno inspirisan sa stotrospratnom zgradom i stilskim mostom između 'modernog konzervativizma' lanca hotela 'Four Seasons' i avangardne arhitekture zgrade". Guangdžo međunarodni finansijski centar je ušao u uži izbor za ovogodišnju nagradu RIBA (Kraljevski institut britanskih arhitekata). 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;