INFONET-468X60-BANNER

Najveći tržni centar u Kini na Hainan ostrvu

19.07.2012. | WAN

Počela je izgradnja na jednom od najvećih tržnih centara na svetu: Haitang Bay International Shopping Center u Saniji na ostrvu Hainan. Kineski tržni centar je projektovan od strane arhitektonskog biroa VALODE ET PISTRE ARCHITECTE (VP Architectes), francuske firme koja je specijalizovana za projektovanje velikih javnih objekata i centara poslovanja. Investitor ovog projekta jeste kompanija China International Travel Service Limited.

Talasasti oblik stakla tržnog centra je opisan od strane arhitekata ovako: "Inspiracija projekta dolazi iz cveta Hainting bej, simbola grada Sanije. Od koncepta cveta dolazi sveukupna distribucija master plana, kao i organski i slobodna forma ključnih objekata."

Ovaj koncept u obliku cveta Hainting bej se proteže nad celim projektom, uokvirujući dva odvojena maloprodajna objekta u organsku staklenu celinu sa talasastim krovom koji je formiran od stakla i aluminijumskih panela. U centru se nalazi veliki ulazni deo koji nadsvođuje 50 metara prostora koji je podržan sa nizom čeličnih lukova visokih 35 metara.

U okviru 125.000 metara kvadratnih nalazi se veliki broj prodavnica vrhunskih brendova koje su grupisane oko tematskih unutrašnjih dvorišta sa radom sličan laticama koje se spuštaju u dvorišta sa staklenog krova. Centralni unutrašnji atrijum je projektovan tako da maksimalizuje prodor prirodnog osvetljenja i poboljša prirodnu ventilaciju objekta.

Dupla fasada glavne zgrade je okrenuta gradskoj ulici i, kako bi ponudila maksimalnu vidljivost prodavnicama vrhunskih brendova u prednjem delu, je projektovana korišćenjem punog staklenog fronta. Ostatak fasada širom zgrade je kompozicija od staklenih panela za izloge i punih aluminijumskih panela.

Položaj tržnog centra je u popularnom međunarodnom turističkom delu Sanije koji je naseljen sa mnoštvom luksuznih hotela. Tržni centar Haitang Bay International Shopping Centre je spolja spojen sa obalom javnim šetalištom dugačkim 50 metara, privlačeći na taj način turiste sa užurbane obale. Završetak izgradnje je planiran za 2014. godinu.

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;