Savremeni Muzej umetnosti u Buenos Airesu

12.07.2012. | Evolo.us

U sadašnjem predlogu projekta za savremeni Muzej umetnosti u Buenos Airesu, sam početak se zasniva na sinergetskim tomovima i isprepletanim mnogostrukostim tektonskim oblicima i panelima koji stvaraju dinamičnu fluksion masu, površinu i liniju. Artikulacije uključuju prenos formalnih masa u aranžmanu ili ka solidarnoj grupi koja obavlja više svojih zadataka.

Muzej je višeslojan i sastoji se od sjajnih komadića koje teže zajedničkim poli - operativnim, strukturalnim, senzualnim i niz tektonskim osobinama. Efekat multi - generativnih grupisanih oblika i rada zajedno kao izvođačke celine je raznovrstan skup tečnosti i iskristalisan komponentama strateški postavljenim za ishod dinamične strukture i ima ulogu u vizuelnom i eksperijentalnom uticaju gledaoca.

Muzej projektovan od strane arhitektonskog biroa MA2 je izgrađen uz pomoć tektonike i prostora u polju "Fluksion sinergiea". Ove oblasti kooperativne interakcije fluida i oblika sinergijskih linija takođe proizvode čitav niz poželjnih obrazaca kao klasični linijski rad "Guilloche", odnosno stvaranje "The Guilloche" efekta.

Kako se projekat sve više približava generativnom pristupu i vektor prostoru, volumenu i obliku, rezultat je zgrada sa intenzitetom koja utiče na vizuelna čula u zanimljivom i dinamičnom iskustvu.


Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece