INFONET-468X60-BANNER

Kulturno - kongresni centar u Nemačkoj

09.07.2012. | Arch Daily

Pozorište - obična, niskoključna struktura iz '60-tih - izgrađena je nad ruševinama prvobitne zgrade iz 1889. koja je bila uništena u Drugom svetskom ratu. Ona je sada sveobuhvatno renovirana. Unutrašnja instalacija i tehnološka faza, kao i scenske rasvete i zvučni sistemi, potpuno su obnovljeni i ažurirani.

 

U nove, dodatne delove zgrade, arhitekte su interpretirale posleratni modernizam iz '60-tih na svoj način, nastavljajući ključne stilske karakteristike zgrade u novom projektu. Ovo uključuje projektovanje pozorišnog balkona, spoljne galerije na prvom spratu nivoa, velike staklene fasade u foajeu u prizemlju, kao i sastav kompozicija kubnog oblika.

Ključni koncept stare zgrade je kružnog oblika, integrisan u kocku i još uvek se razrađuje. U obe zgrade, dakle, glavne sobe imaju unutrašnji i spoljašni aspekt. U pozorištu, integrisani auditorijum dolazi preko kao zatvorena soba, sa foajeom okolo i široko otvoren spolja. Sala kubnog oblika  je okružena zakrivljenim zidovima, dok je spolja izdvaja nivo krova kao kvadrat sa staklenim galerijskim prozorima. Zaobljenost nove zgrade daje okrugli oblik, i ova funkcija zajedno sa ivicama projektovane galerije ih pretvara u zajednicu. 

"Wormser" zgrada je opremljena za sve vrste događaja, koji se dešavaju zajedno ili alternativno, odvojeno. Nova komora za oko 800 ljudi može biti podeljena i koristi se na mnogo različitih načina. Program je podržan od strane jednog foajea, ugostiteljskih objekata, izložbenih prostorija i fleksibilne konferencijske sale. Kompleks kulturnog konferencijskog centra, zajedno sa svojom oblasti i izgradnjom podzemne garaže je planiran kao funkcionalni i strukturalni završetak projekta budućeg hotela.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;