INFONET-468X60-BANNER

Toškov nebeski grad budućnosti (video)

04.06.2012. | Arch2o

Mega - grad je najbolje definisan kao metropolitsko područje sa ukupnom populacijom od preko 10 miliona ljudi. Ovoga puta predstavljen je dobar primer za mega - grad budućnosti bugarskog arhitekte Cvetana Toškova (Tzvetan Toshkov) i vizionara koji pokazuje da nebo nije granica, istražujući nove ideje i mogućnosti.

 

Nedavno je Toškov predstavio izazovni koncept za futuristički grad koji izgleda obećavajuće. Grad inspirisan lotusom daleko iznad najviših nebodera je još uvek u fazi razvoja i predstavlja dugo željenu viziju jednog održivog, perspektivnog, besprekornog, super čistog grada.    

U ovom gradu, život, rad, šoping, zabavni i edukativni prostori su ugrađeni u sve slojeve ovog futurističkog urbanog projekta. Kulturni život ovog grada samostalno je fokusiran u strukturnoj formi u usponu stabiljke Lotus cveta, odakle se vidi pregled na okolno područje. Dok je na vrhu, Lotus ostavlja iza sebe smog i prljavštinu grada i pretvara ovaj novi urbani projekat u mirnom oazu iznad zagađenog gradskog života

 

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;