Raspisan konkurs za mlade dizajnere nameštaja

20.02.2012. | E-kapija

Posle šest godina rada na otkrivanju i promovisanju mladih talenata na polju dizajna u Srbiji, Balkanu, a nedavno i na međunarodnoj sceni, kulturna organizacija MIKSER se odlučila za novi značajan korak u podršci inovativnih dizajnerskih ideja – pokretanje sopstvene proizvodnje pod nazivom "Mikser Design", sa dve proizvodne linije "Ghost" i "Young Balkan Designers".

Ovogodišnji slogan konkursa glasi "GET REAL!" ("Budi realan!"). Pokretanjem nezavisne proizvodnje MIKSER intenzivira svoje aktivnosti u plasiranju projekata mladih dizajnera na tržište. "GET REAL!" je poziv dizajnerima da preuzmu svoj deo odgovornosti, te društvene izazove i ekonomska ograničenja prihvate kao inspiraciju za rešenja koja otvaraju nove mogućnosti u turbulentnim vremenima.

Nameštaj, rasveta, elementi enterijera i novi materijali nastali reciklažom koji nude inovativna, ali pre svega racionalna rešenja svakodnevnih problema, biće ocenjeni po kriterijumima: inovativne karakteristike proizvoda koje unapređuju kvalitet savremenog života, ergonomija, racionalni troškovi proizvodnje, proizvodni proces koji ne ugrožava životnu sredinu.

Odabrani projekti u prvom krugu konkursa biće deo centralne izložbe talenata pod nazivom "Ghost Project", u okviru Mikser festivala, najvećeg regionalnog festivala kreativnosti i inovativnosti u Jugoistočnoj Evropi. Mikser festival se održava u Beogradskom kreativnom kvartu Savamala, od 25. maja do 2. juna, 2012. godine

Tokom 9 dana festivala, žiri Miksera kojim predsedava priznati industrijski dizajner Konstantin Grčić će odabrati projekte koji će se proizvesti pod novom nezavisnom etiketom "Mikser Design".

Dizajneri iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije i Srbije mogu da konkurišu za regionalnu kolekciju "Young Balkan Designers". Pobednici svih zemalja su kvalifikovani za međunarodnu kolekciju "Ghost Project".

Međunarodni konkurs je otvoren od 15. februara do 31. marta 2012. godine za dizajnere do 35 godina starosti, iz celog sveta. U 2011. godini na konkurs "Ghost Project" i "Young Balkan Designers" se prijavilo 584 mlada dizajnera iz 35 zemalja.

Prijave se vrše popunjavanjem online formulara Ghost Project 2012: http://konkursi.mikser.rs/prijava

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

DECOR FOIL
DECOR FOIL
BEOGRAD

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...