INFONET-468X60-BANNER

Zelena budućnost građevinske industrije stiže u Beograd

25.10.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Prva Međunarodna konferencija zelene gradnje, mesto susreta poslovnih lidera i kreativnih vizionara, održaće se 24. novembra 2011. godine u hotelu Tulip Inn Putnik, u Beogradu. Organizatori konferencije, Ecoist i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj NALED, najavljuju uzbudljive i dinamične prezentacije najboljih svetskih praksi u sektoru koji bez sumnje postaje dominantan i u Srbiji – zelenom sektoru.

Stvaranje zdravijih, održivih prostora u urbanim sredinama predstavlja u isto vreme ekonomski zdravu investiciju, društveno odgovorno  upravljanje i u skladu je sa principima održivog razvoja gradova. Prva Međunarodna konferencija zelene gradnje 2011 (International GreenBuild Conference 2011) jeste događaj koji će okupiti poslovne lidere i inovatore, ekološki svesne stručnjake, kao i ključne donosioce odluka u državnom sektoru kako bi se pokrenula sinergija neophodna za brži razvoj zelenog urbanizma u Srbiji. Konferencija je prošle nedelje najavljena i u EU parlamentu povodom SEEFED skupa u Briselu i predstavljena brojnim gostima iz jugoistočne, kao i zapadne Evrope.

Na konferenciji će svoje iskustvo u uspešnim projektima zelene gradnje sa delegatima podeliti priznati eksperti, među kojima su Bojan Kovačić, zamenik direktora Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije; Hans Baster, osnivač i direktor kompanije Vitaverde, vodeće grčke kompanije za dizajn i projektovanje integrisanih prirodnih sistema, zelenih krovova i vertikalnih bašti, Binny S. Prabhakar, stručnjak holandske firme Ecofys sa iskustvom u vođenju projekata vrednih i do 10 milijardi američkih dolara, Mark Gero, član upravnog odbora Hrvatskog Saveta zelene gradnje i mnogi drugi.

U okviru Međunarodne konferencije zelene gradnje biće svečano proglašenje pobednika studentskog konkursa Urbane oaze za najbolje idejno rešenje zelenih krovova, unutrašnjih i spoljašnjih vertikalnih bašti.

Dodatne informacije i program Međunarodne konferencije zelene gradnje 2011 dostupni su na web adresi: www.event.ecoist.rs

Osoba za kontakt:

Tijana Mirković MA
Junior Advisor
Touchpoint
Vlajkovićeva 30, 11000 Beograd
mob: +381 (0)64 862 35 24
mail: tijana@touchpoint.rs
www.touchpoint.rs

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;