INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mycoply - mikološki biomaterijal

08.08.2011. | Transmaterial

Mycoply je mikološki biomaterijal koji se uzgaja za par meseci (Mikologija je biološka grana čiji su predmet istraživanja gljive. Ime potiče od grčkih reči mykes - gljiva, i logos - nauka). Poseduje karakteristike slične balza drvetu i može biti lako oblikovan kada je zasićen vodom, dok će osušen zadržati željeni oblik. Iako je balza drvo razgradiv i prirodan materijal, on nije lako obnovljiv i ometa lokalnu životnu sredinu tokom seče.

Mycoply, međutim, je veoma obnovljiv materijal koji se uzgaja korišćenjem poljoprivrednih nusprodukta, i ne ometa okružujući ekosistem. Mycoply može da zameni materijale kao što su balza, saće ili varijacije pena pri proizvodnji lopatica za vetrenjače, brodskih trupova, laganih panela u autoindustriji i u mnogim drugim aplikacijama.

Mycoply takođe ima niskoenergetski proces proizvodnje pošto materijal raste na sobnoj temperaturi i u mraku. Dodatno, njegov učinak je superioran na mnogo načina u odnosu na materijale koje se trenutno koriste kao centralne ispune zbog svoje lakoće savijanja i formiranja. Mycoply smanjuje industrijski otpad s obzirom da raste u oblik mreže i ne zahteva dalju obradu.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;