INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Muzički tepih Florijana Krautlija (video)

24.06.2011. | Simona Ganea | Homedit

Možda izgleda kao običan tepih, ali on to nije. Ova neobična kreacija ima veoma specifične karakteristike. To je tepih koji je istovremeno i radio. Zvuči čudno, ali je istinito.

Ovo je ideja švedskog dizajnera Florijana Krautlija (Florian Kräutli). Tepih je izatkan sa provodnim vlaknima. Korisnik, tačnije korisnikovo telo, postaje ljudska antena.



Autorka teksta sa sajta Homedit smatra da je ovaj tepih genijalan i zaista veoma koristan i kaže da se lično, nikad ne bi setila toga, ali sada, kad postoji, deluje joj kao veoma dobra ideja.

Veliki broj ljudi želi lep ambijent u svom domu. Danas se obično koriste računari za stvaranje takve atmosfere. Ali ako biste imali ovakav tepih ne biste morali to više da radite. Sve što treba da uradite jeste da prošetate po tepihu kako biste promenili stanicu. Takođe, mogli biste jednostavno da sednete na njega. Efekat je isti.

Tepih je naišao na dobar prijem na tržištu i mnogi bi voleli da ga imaju u svojim domovima. Bilo bi bolje da ima više dostupnih boja, ali i ova jedna će poslužiti.

Iako je predviđen za hodanje po njemu, ipak bi trebalo da se potrudite da budete nežni jer mehanizam nije nesalomiv. Takođe, da biste mogli pravilno da ga koristite, trebalo bi da povedete računa o zvučnicima. Dakle, treba da nađete sigurno mesto i za uređaje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;