INFONET-468X60-BANNER

Konferencija: Modernizacija stadiona - Društveni i bezbednosni aspekti (15. decembar 2010. godine)

18.11.2010. | Danas

Key note panelista: Teodor Teodoridis, UEFA, direktor za nacionalne saveze

Ima li bezbednosti na stadionima u Srbiji, bez gradnje potpuno novih objekata sa adekvatnim infrastrukutrnim uslovima koji garantuju sigurnost svih gledalaca? Koje tehnologije se primenjuju na modernim stadionima Evrope i sveta, koje delotvorno sprečavaju nasilje i vandalizam?

Koliko su postojeći sportski objekti u Srbiji bezbedni u slučaju vanrednih situacija, i koliko postojećih fudbalskih stadiona uopšte ima upotrebnu dozvolu? Zašto isti navijači koji demoliraju postojeće fudbalske stadione, to nikada nisu učinili u Beogradskoj Areni, i koji je psihološki uticaj novih sportskih objekata na ponašanje navijača?

Da li fudbal u Srbiji treba da bude porodična zabava ili poligon za ekstremizam svih vrsta, i koju ulogu u tom procesu igraju investicije u nove stadione? Koju društvenu ulogu ima sport u ruralnim sredinama, i zašto je gradnja novih stadiona u malim mestima jedan od važnih preduslova sprečavanja odlaska stanovništva u velike gradove?

Zašto najveći gradovi Evrope grade multifunkcionalne sportske komplekse, a ne isključivo sportske objekte, i kakav je društveni i ekonomski uticaj takvih investicija? Ima li istinski održivog modela sporta u Srbiji bez novih stadiona na kojima će se i porodice sa malom decom osećati bezbedno?

Pogledaj video:

Više o temi stadiona možete saznati i na našem sajtu pretragom na tagu "stadion" ispod teksta. Posebno preporučujemo tekst na linku ispod,

Linkovi:

  • Stadioni - održiva gradnja menja koncept izgradnje stadiona za velika sportska takmičenja - klikni na link

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;