INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prespavajte u kući koju je projektovao Frank Loyd Wright (video)

15.10.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Ne morate biti poznati da biste proveli noć u kući koju je projektovao Frank Lloyd Wright. Bloger Rob piše da je kuća Bernard Schwartz u Twin Rivers-u, Viskonsin, SAD, otvorena za potencijalne goste. Kuća ima četiri spavaće sobe, tri kupatila i 280m² na raspolaganju za one koji se reše za kratki boravak u njoj:

- Nije Kuća na vodopadu, ali svakako nudi više nego uobičajenu turističku posetu.

Zanimljivo je da kuće Frank Lloyd Wright-a imaju toliku popularnost u Japanu da vlasnici jedne kuće planiraju da je prebace preko okeana u zemlju izlazećeg Sunca. Njegov rad u Japanu je izuzetno cenjen, pre svega zbog dugotrajnosti njegovih objekata.

hotel Imperial u Tokiju, koji je izgrađen po Wright-ovom projektu 1923. godine, preživeo je snažni zemljotres Kanto (Great Kanto) koji je pogodio Tokijo iste godine. Ipak, sa druge strane okeana, u SAD, njegovi projekti nemaju ovu reputaciju.

Rekonstrukcija kuće na vodopadu (Fallingwater House) u 2002. godini koštala je 11,2 miliona dolara, a najveći deo te sume iskorišćen je za popravku nestabilne konstrukcije, a Edgar Kaufmann, za koga je kuća građena zvao ju je: zgrada sedam kofa (a seven-bucket building) zbog brojnih mesta na kojima je krov malog ugla procurivao (više na linku na kraju teksta).

Frank Lloyd Wright House from Mark Matthews on Vimeo.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;