BEST - Udruženje studenata tehnike Evrope organizuje kurs - Pametne kuće Budućnosti

19.07.2010. | Gradjevinarstvo.rs

I ove godine niška lokalna grupa BEST (Udruženje studenata tehnike Evrope), već tradicionalno, organizuje letnji akademski kurs. Ovog puta je tema kursa Pametne kuće budućnosti. Kurs će se održati u Nišu od 20. do 30. jula. Svečano otvaranje će biti održano 21. jula 2010. godine u 10h u Velikoj svečanoj sali Regionalne privredne komore.

Očekuje se i prisustvo gradonačelnika. Glavni pokrovitelj kursa je Grad Niš. Ostali partneri zaslužni za realizaciju kursa su: Schneider Electric, Wilo, Stan invest, Svetlost, Elektronski fakultet, Građevinsko–arhitektonski fakultet, Mašinski fakultet, Varing, Vizus, DMV. Glavni medijski pokrovitelj je Niška telavizija (NTV).

Kurs će se održavati u prostorijama Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu. Na njemu će učestvovati 25 studenata sa evropskih univerziteta, kao i 25 studenata sa tehničkih fakulteta Univerziteta u Nišu. Prijava za kurs je završena 3. jula.

Učesnici kursa će biti u mogućnosti da prisustvuju i učestvuju u svim akademskim aktivnostima u koje spadaju stručna predavanja, studije slučaja, kao i stručna ekskurzija koja se sastoji od posete pametnoj zgradi „B2“ u Beogradu. Predavanja će držati profesori niškog univerziteta, kao i renomirani stručnjaci iz Srbije.

Tu je naravno i studija slučaja (case study) koja podrazumeva praktičan rad učesnika koji će uz pomoć različitog materijala pokušati da reše određeni problem na temu kursa i kasnije prezentuju rešenje kako bi dobili sertifikate o uspešno pohađanom kursu i određeni broj transfer bodova koje mogu upotrebiti na univerzitetima sa kojih dolaze.

Pored akademskih, biće organizovane i brojne socijalne i kulturne aktivnosti, među kojima su najznačajnije „srpsko veče“ i „internacionalno veče“. Ne njima će studenti moći da predstave kulturu i tradiciju svojih zemalja kroz muziku, igru i kuhinju.

Takođe će biti organizovan i obilazak grada uz koji će strani studenti moći da se upoznaju sa brojnim znamenitostima i kulturno-istorijskim spomenicima Niša. Naravno, nezaobilazan deo su i brojne žurke i druženja na kojima će se verovatno izroditi lepa prijateljstva, a možda i po neka ljubav nakon kursa i ostaviti lepe uspomene učesnicima i organizatorima.

Više informacija o događaju možete pronaći na internet adresi kursa http://www.best.eu.org/nis/summer10

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...