INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Perrinepod - luksuzna montažna kuća od prefabrikovanih armiranobetonskih modula

15.06.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Perrinepod je proizvođač montažnih kuća i zgrada luksuznijeg tipa. U pitanju je gradnja prefabrikovanim armiranobetonskim panelima kako bi se dobila kapsula otporna i na ekstremne vremenske prilike.

Perrinepod luksuzne kuće najčešće čini nekoliko spojenih modula, često i različitih dimenzija kako bi se dobila razigranija forma. Na sajtu proizvođača se tvrdi da tipična kuća koju isporučuju na tržište ima dva do tri modula koji čine do 5 različitih kombinacija.

Zbog snage konstrukcije ove kuće se preporučuju posebno tamo gde je veoma moguće prisustvo izrazito jakih vetrova ili potresa.

O kako homogenoj armiranobetonskoj strukturi se radi najbolje oslikava podatak da se istim modulima mogu graditi višespratni objekti kao što su stambeni blokovi ili hoteli, a neki od ovih primera već se nalaze u različitim fazama realizacije.

Kada Perrinepod kaže "višespratno" misli se na standardni model koji je dovoljno jak da se njime načini objekat visine 30 spratova.

Standardni moduli Perrinepod kuće dostupni su u tri veličine:

  • 6m x 7.5m - pogodno za dvosobne jedinice
  • 9m x 7.5m - pogodno za trosobne jedinice sa jednim kupatilom
  • 12m x 7.5m - pogodno za četvorosobne jedinice sa dva kupatila

Napomena: na engleskom govornom području broj soba se najčešće izražava samo kroz broj spavaćih soba (jedna, dve ili tri, te je ovde prevedeno kao dvosobne, trosobne i četvorosobne).

Dakle, Perrinepod modulima mogu se graditi kuće u agresivnim sredinama (obale mora, trusna područja), urbane vile, luksuzna gradska naselja, hoteli, stambene jedinice u zonama visoke gustine naseljenosti, itd.

"Perrinepod kuće nisu inferiorna kopija urbanog stanovanja niti rešenje za udaljenu kuću koje ljudi prihvataju zbog drugih okolnosti" - kaže se na sajtu proizvođača.

Perrinepod Pty Ltd ima veliko iskustvo na tržištu nekretnina, ali i kao izvođač i proizvođač.

Na ovom video-klipu možete pogledati kako izgleda izgradnja kuće na sprat Perrinepod armiranobetonskom prefabrikovanom montažnom konstrukcijom, i to - za samo tri dana:

Cena Perrinepod kuće počinje od 100.000 evra za dvosobnu, dok oko 200.000 evra košta kuća sa tri spavaće i dva kupatila. Međutim, ako su termičke karakteristike tradicionalne kuće od opeke u Australiji R-1,9, Perrinepod ima R-6,8.

Na sajtu proizvođača možete pogledati izvedene hotele, projekte za rudarska naselja i druge projekte.

Linkovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;