INFONET-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Senna Tower: Najviši stambeni neboder na svetu uskoro u Brazilu

24.09.2024. | Gradjevinarstvo.rs

U Brazilu su otkriveni planovi za izgradnju stambenog nebodera Senna Tower koji će postati najviši te vrste na svetu. Ovaj impozantni objekat biće smešten u Santa Katarini i dizajniran kao omaž legendarnom vozaču Formule 1 Ajrtonu Seni.

Senna Tower

Senna Tower će verovatno biti visok preko 500 metara (Foto: FG Empreendimentos)

Senna, koji je osvojio Svetsko prvenstvo u Formuli 1 1988, 1990. i 1991. godine, tragično je izgubio život u nesreći sa samo 34 godine. Njegovo ime i dalje inspiriše mnoge, a predmeti povezani sa njim i dalje obaraju rekorde na aukcijama.

Iako tačna visina nebodera Senna Tower još uvek nije poznata, očekuje se da će premašiti 500 metara. On će tako biti znatno viši od trenutno najvišeg stambenog nebodera Central Park Tower u Njujorku.

Senna Tower

Poseban deo u prizemlju će biti posvećen Ajrtonu Seni (Foto: Senna Tower)

U isto vreme, ovaj projekat bi mogao dobiti konkurenciju od planiranog Six Senses Residences Dubai Marina, koji bi trebalo da dostigne visinu od 517 metara.

Dizajn budućeg nebodera potpisuje Senina nećaka Lalali Sena. Zgrada će imati bazu koja se sužava u klasičnu pravougaonu formu, a fasada će biti obogaćena upečatljivim osvetljenjem.

Senna Tower

Neboder će imati 228 stambenih jedinica (Foto: Senna Tower)

Senna Tower će imati 228 stambenih jedinica, uključujući 18 "visećih vila" i dva "mega-triplex penthausa". Stanari će na raspolaganju imati šest privatnih spratova sa sadržajima za razonodu, a moći će da koriste i deo krova.

Zgrada neće biti namenjena samo stanarima. U njenom prizemlju su predviđeni sadržaji otvoreni za javnost kao što su prostori za zabavu i rekreaciju, restorani, a posebno mesto zauzimaće deo posvećen Seni i njegovim dostignućima.

Senna Tower

Senna Tower će biti smešten u Santa Katarini, u Brazilu (Foto: Senna Tower)

Projekat, čiji je investitor FG Empreendimentos, već je dobio potrebne dozvole od lokalnih vlasti, a njegova vrednost se procenjuje na oko 500 miliona dolara. Datum završetka gradnje još uvek nije poznat.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
;