INFONET-468X60-BANNER

Srpske firme ponovo grade u Iraku

18.03.2013. | Novosti

Državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stevan Nikčević i predstavnci osam građevinskih preduzeća iz Srbije, završili su u nedelju (17. mart 2013.) trodnevnu zvaničnu posetu Iraku, saopšteno je iz Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Sa iračkim ministrom građevina Muhamedom al Daradžijem i direktorima državnih građevinskih kompanija, usaglašeni su modaliteti učešća srpskih firmi u obnovi i izgradnji novih infrastrukturnih objekata u Iraku.

Predstavnici srpskih i iračkih firmi specijalizovane za izgradnju puteva, mostova, stambenih i javnih objekata, isporuku materijala i opreme, dogovorili su na sastancima u Bagdadu i u provinciji Vasit formiranje mešovitih preduzeća u cilju zajedničkog učešća na tenderima i realizaciji projekata u Iraku, među kojima su najznačajniji izgradnja mreže autoputeva, kao i podizanje novih škola, bolnica i stambenih naselja.

Predstavnici dve strane potpisali su i memorandum o tehničkoj saradnji, zahvaljujući kome će srpskim preduzećima u Iraku biti omogućeno brže i lakše otvaranje predstavništava, a predviđeno je i da tokom maja ove godine, u cilju produbljivanja dogoverenog partnerstva, Srbiju poseti iračka delegacija, koja će obići naše najznačajnije građevinske kompanije.

Pored Stevana Nikčevića u Iraku su boravili predstavnici preduzeća "Energoprojekt", "Napred", "Putevi Užice", "Jedinstvo Užice", "Goša montaža", "Antikor", "Milinković kompani" i "Bak d.o.o., navedeno je u saopštenju.

 

Komentari: 1

DRAGAN 27.03.2013 15.00.42

NA KOJI NAČIN SU IZABRANE FIRME KOJE ĆE PREDSTAVLJATI GRAĐEVINARE SRBIJE? ČAK DVE IMA IZ UŽICA!?

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;