Predsednik Azerbejdžana dolazi da otvori Tašmajdanski park

29.04.2011. | Lana Gedošević | Blic

Svečano otvaranje Tašmajdanskog parka, uz prisustvo Alhama Alijeva i Borisa Tadića, predsednika Srbije i Azejberdžana, predviđeno je za početak juna.

Gradski arhitekta Dejan Vasović na velikom igralištu za šah...

Rekonstrukcija parka skoro da je gotova. Osim instaliranja fontane, postavljanja spomenika, solarnog punjača za mobilne telefone i drvenih ležaljki, manje-više svi radovi su završeni.Maj mesec će biti iskorišćen za otkanjanje sitnijih nedostataka, a svečano otvaranje parka, uz prisustvo predsednika Srbije i Azejberdžana, predviđeno je za početak juna.

Bez obzira na preostale poslove, stara-nova oaza u centru grada već je na raspolaganju Beograđanima. Igrališta, trim i pešačke staze uveliko se koriste ali, ipak, ceo ovaj prostor zasijaće u punom sjaju kada trava ozeleni, kada se poskidaju zaštitne ograde i pusti u rad fontana kojoj, kako kažu u Gradu, u celoj zemlji nema ravne.

- Takvu u Beogradu još nismo imali. Na njoj će istovremeno biti usklađena svetla i muzika, po čijim taktovima će vodeni mlazovi “plesati”. Oprema je takva da se sve kompjuterski programira, a reflektori mogu da proizvedu čitav spektar boja - priča gradski arhitekta Dejan Vasović.

Preuređeno šetalište za udobniji boravak

Prema njegovim rečima, zahvaljujući uštedama koje su napravljene tokom radova, novac je iskorišćen da na Tašu budu dodate neke stvari koje isprva nisu planirane.

- Taj novac je, između ostalog, iskorišćen da se napravi kružna trim-staza. Ona je duga 500 metara, sa podlogom od tartana, i Beograđani već mogu da je koriste. Takođe, napravljen je i fitnes park sa petnaestak sprava, koji takođe već može da se koristi - priča Vasović.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Da li će projekat "Beograd na vodi" značajno pokrenuti građevinarstvo u Srbiji?
M 14.02.2017.
Kako pre dve godine? Zgrade su se nakrivile...
Nermin 13.02.2017.
Ovo izgleda veoma zanimljivo, samo mi nije ...
franja 06.02.2017.
Gde je zavrsio granit????
Gile 27.01.2017.
Kada se radi projekat, da li se za očekivan...
Zex 27.01.2017.
Proverite jos jednom podatak o broju kisnih...