INFONET-468X60-BANNER

Najkvalitetnije cerade i tende izrađene po meri

29.01.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Luna Cerade d.o.o. Novi Sad je nastavila tradiciju najvećeg preduzeća za izradu proizvoda od ceradnog platna na prostorima bivše SFRJ, Užar oprema Novi Sad. Tradiciju i iskustvo koje se nadograđivalo preko 70 godina sada želi da unapredi i prilagodi modernim zahtevima tržišta.

PVC providna folija za terase i letnjikovce

PVC providna folija za terase i letnjikovce (Foto: Luna cerade)

Luna Cerade po porudžbini proizvodi:

  • Kamionske cerade po EURO standardima;
  • Cerade za poluprikolice, rolo bočne cerade, kiper cerade, cerade za autoprikolice i za automobile;
  • Sve vrste proizvoda od providne PVC folije;
  • Tende svih vrsta, raznih veličina za više namena;
  • ALU pergole sa automatizovanim krovom, letnjikovce, tende za bimini, prekrivače za sve vrste čamaca;
  • Tende za ljuljaške;
  • Šatore, prekrivače za bazene, strunjače, džakove za boks, fokusere, prekrivke za borilačke ringove, zavese i pregrade u industriji, spojnice, mehove, parking nadstrešnice za automobile i bicikle…

Kamionske cerade

Trostrani rol ili Tautliner sistemi su danas najčešći sistem cerada na poluprikolicama jer omogućavaju vrlo jednostavno i praktično otvaranje i zatvaranje bočnih strana cerada i krovova. To su cerade s kliznim bočnim stranama kod vozila čije su poluprikolice bez alu stranica. Cerada je trodelna, bočne strane su odvojene i nezavisne od krovnog dela cerade koji se može pomerati.

Na bočnim stranama cerada, uvarene su gurtne po dužini i visini, a u donjem delu cerade su ugrađeni natezači tj. španeri koji mogu biti direkt natezači ili natezači s gurtnama. U gornjem delu cerade, naspram zatezača ugrađuju se roll točkići kojima je cerada "zakačena" za profil tj. šinu pomoću koje se cela bočna strana cerade može vrlo lako pomerati levo ili desno.

Krovni deo cerade pojačan je na svim mestima gde se oslanja na poprečne arnjeve i uzdužnom konstrukcijom. Krovni deo cerade bočno se šrafi ili nituje na arnjeve, a sa unutrašnje strane učvršćen je posebnim kaiščićima na poprečne profile, odnosno arnjeve. Ovakve cerade izrađuju se od POLYMAR PVC ceradnog platna, čija je gramaža 900g/m2, a proizvođač MEHLER Nemačka.

Izrada i brendiranje kamionskih cerada

Izrada i brendiranje kamionskih cerada (Foto: Luna cerade)

Klasične kamionske cerade

Ovaj model kamionskih cerada najčešće je zastupljen na našim putevima. Klasična kamionska cerada zadovoljava sve evropske propise za međunarodni prevoz. Bočne strane cerade, krovni deo, kao i prednja i zadnja strana čine jednu celinu. Svi delovi cerade su maksimalno pojačani na svim mestima gde se cerada naslanja tj. naleže na arnjeve i konstrukciju.

Ovakve cerade se izrađuju od POLYMAR PVC ceradnog platna, čija je gramaža 680g/m2, proizvođača MEHLER Nemačka.

Kamionske cerade na kamionima na kojima je izvršena nadogradnja arnjeva

Ovakve kamionske cerade se u glavnom rade po veoma sličnom sistemu kao što je trostrani rol, osim što je osnovna razlika u tome šro je krovni deo fiksni, dok su bočni delovi cerade pokretni sa rol točkićima, a u donjem delu je kačenje po principu provodnika i carinske plastificirane sajle.

Cerade za kiper kamione

S obzirom na različite sisteme i dimenzije kipera, pokrivače od cerade za rasuti teret kompanija Luna cerade izrađuje od PVC cerade čije je platno 680g/m2 ili 900 g/m2. Najčešći sistem cerada je sistem bočnog namotavanja pokrivača pomoću alu letve ili osovine-oklagije. U ponudi su nosači za alu letve i španeri sa gurtnama, kao i elastična užad fi8mm.

Cerade za auto-prikolice

Cerade za auto-prikolice se izrađuju po istom postupku kao i kod većih i srednjih kamiona. Cerade za auto-prikolice pojačane su na svim mestima gde dolazi do kontakta sa arnjevima i konstrukcijom. Ovakve cerade se izrađuju od POLYMAR PVC ceradnog platna, čija je gramaža 680g/m2, proizvođača MEHLER Nemačka.

Tende

Tende služe kao zaštita od sunca, za dobijanje kvalitetnog hlada i sprečavanje ulaska toplote u vaš prostor. Budući da služe stalnoj zaštiti od kiše i sunca izrađuju se od visokokvalitetnog impregniranog akrilnog platna poznatih evropskih proizvođača. Osim što štite, one i ulepšavaju vaš dom, terasu, ulaz ili poslovni prostor.

Polukružne tende

Polukružne tende (Foto: Luna cerade)

Luna cerade u ponudi ima pokretne tende - ravne, kupolaste i vertikalne, kao i fiksne tende - ravne, kružne, polukružne, jedra i tunel tende. Po zahtevu kupaca izrađuju se i paviljoni, pergole, Gazebo tende i letnje bašte za lokale i dvorišne letnjikovce.

Zimske i letnje bašte

Bašte zaštićene providnom folijom predstavljaju atraktivan i estetski izuzetno kvalitetan vid prostora koji ima jako raširenu primenu i namenu. One su izuzetno otporne na različite vremenske uslove i veoma su isplativa investicija.

PVC providna folija

PVC providna folija (Foto: Luna cerade)

Zimski prekrivači za bazene

Prekrivači za bezene se izrađuju od PVC ceradnog platna u dva osnovna modela:

  • Prekrivač sa nosećom potkonstrukcijom, koju čine cevi od aluminijuma;
  • Prekrivač bez potkonstrukcije, takozvani "plivajući" prekrivač, za bazene specifičnog oblika gde nije moguće postaviti prekrivač sa potkonstrukcijom.

Zimski prekrivač za bazen

Zimski prekrivač za bazen (Foto: Luna cerade)

Prekrivači i tende za čamce

Tende na čamcima, gliserima i brodovima služe za zaštitu od sunca i kiše. Zato materijali od kojih su izrađene tende za plovila moraju biti izuzetnog kvaliteta i posebne namene.

Tenda i prekrivač za čamac

Tenda i prekrivač za čamac (Foto: Luna cerade)

Zaštitni prekrivači za čamce služe za prekrivanje kompletnog plovila u periodu van sezone ili dok je čamac, gliser ili brod privezan na vezu. Prekrivač štiti čamac od zimskih uslova, snega i kiše.

Za više informacija kontaktirajte Luna cerade.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


SSAB-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
TENGE-300X250-BANNER
DOKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;