INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Inovativno rešenje za zaštitu od buke

06.07.2016. | M.A. | eKapija

Hrvatska kompanija Beton Lučko i preduzeće Inobačka iz Novog Sada potpisali su nedavno sporazum o korišćenju iskustva i znanja u proizvodnji betonskog zida protiv buke sa granulama reciklirane autogume - „Ruconbar“. Ovom saradnjom novosadska firma dobila je prava na proizvodnju za tržište Srbije.

- Mi već nekoliko godina uspešno sarađujemo sa Inobačkom, a njihovi inženjeri već su prošli edukaciju kada je reč o tehnologiji betona. S obzirom na to da je u Srbiji počela izrada karte buke, u skladu sa međunarodnim propisima koji obavezuju na zaštitu naseljenih mesta od buke, posebno pored prometnih autoputeva i železničkih pruga, srpska firma je želela da počne proizvodnju inovativnog proizvoda u svojim pogonima - kaže u razgovoru za eKapiju Vladimir Tonaj, direktor prodaje kompanije Beton Lučko.

Ilustracija (www.pixabay.com)

„Ruconbar“ predstavlja betonski zid za zaštitu od buke sa granulama reciklirane autogume koji se, osim dobrih osobina upijanja zvuka, ističe i pozitivnim ekološkim svojstvima. Naime, ovakvom proizvodnjom rešava se i problem otpada za stare automobilske gume, što nijedan sličan proizvod na tržištu ne nudi kao dodatnu vrednost.

- Primenom novih propisa na srpskom tržištu je počelo raspisivanje tendera za rešenja zaštite od buke, što je Inobačka prepoznala kao svoju šansu. Zato smo i proširili naše partnerstvo, a novosadski inženjeri već su uradili određene testove i probne uzorke „Ruconbar“-a, tako da su spremni za proizvodnju - ističe sagovornik uz napomenu da će Beton Lučko u startu svakako pružiti i svu potrebnu dodatnu podršku srpskim partnerima.

Vladimir Tonaj objašnjava da „Ruconbar“ predstavlja veoma efikasno i ekonomično rešenje za zaštitu od buke, jednostavno za primenu i sa značajnim ekološkim benefitima. Inovativna tehnologija za proizvodnju lakog betona sa ugradnjom gumenih granulata jedinstvena je na tržištu, a ovaj zid se može montirati duž autoputeva ili železničkih pruga, odnosno svuda gde je potrebna zaštita okolnih naselja. Primenjiv je i u gusto naseljenim urbanim područjima, zbog lake i brze izgradnje, kao i velikog broja mogućih oblika i dizajna.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;