INFONET-468X60-BANNER
INOBAČKA
INOBAČKA
21000 NOVI SAD, SRB
ŽELEZNIČKA 3

021 557 400, centrala
062 280 506, Inobačka prefabrikati
021 557 400

INOBAČKA

Preduzeće Inobačka d.o.o. je građevinska kompanija osnovana 1990.godine u Novom Sadu.  Značajan momenat u razvoju kompanije je 2010.godina kada je doneta odluka o kupovini i pokretanju proizvodnog pogona za prefabrikovanu proizvodnju armiranobetonskih komponenti koje se koriste u stanogradnji. Delatnost preduzeća je izgradnja, odnosno projektovanje, izvođenje građevinskih radova, prefabrikovana proizvodnja i montaža, nadzor, kao i direktna prodaja nekretnina. Kompanija ima zasebnu proizvodnu filijalu u Savinom Selu, opštini Vrbas koja posluje pod nazivom "Inobačka prefabrikati" Vrbas. Proizvodi koji se proizvode u pogonu su:

1. Prefabrikovana betonska (Omnia) ploča sa rešetkastim nosačem

Ploča sa rešetkastim nosačem je prefabrikovani betonski sistem podova i tavanica koji se sastoji od armiranog betona debljine 5-6cm. Pojedinačna ploča je veličine 3.06m sa 10.5m.  Ovaj sistem se može primeniti svuda gde se konvencionalno naliva beton za formiranje podova i tavanica na projektima javnih garaža, podzemnih garaža, stambenih, poslovnih, komercijalnih i industrijskih objekata, studentskih kampusa, univerzitetskih i razvojnih centara, škola, vrtića, hotelskih objekata i bolnica. Neke od prednosti korišćenja Omnia ploče pri izgradnji su brzina i sigurnost montaže, izdržava velika opterećenja, ima odličnu zvučnu izolaciju i otpornost na vatru.

2. Polufabrikovani dupli betonski zid

Dupli armiranobetonski zid je polufabrikovana komponenta koja se dorađuje pri instalaciji na gradilištu. Zid je proizveden povezivanjem dva betonska platna debljine 5-7cm. Betonska platna se povezuju rešetkastim armaturnim nosačem , odnosno binorom. Uobičajna dimenzija je 3.06m sa 10.4, težine 270-280 kg po m2, maksimalne težine do 7t. Dupli betonski zid se koristi pri gradnji svih vrsta objekata (stambenih, poslovnih, industrijskih). Vid transporta i nosivost kranova utiču na veličinu i težinu  duplih zidova. Dodatna armatura, otvori za prozore, vrata i instalacije mogu biti ugrađeni u ploču duplog zida u fabrici kao deo sistema. Dupli zidovi se mogu primeniti na projektima izgradnje stambenih, poslovnih i industrijskih zgrada, hotelskih objekata, razvojnih centara, podzemnih i nadzemnih garaža.

3. Polufabrikovani dupli betonski zid sa izolacijom

Dupli montažni betonski zid sa izolacijom je polufabrikovana komponenta koja sadrži izolaciju u jezgru zida između dva betonska platna. U preostali deo jezgra se uliva beton na samom gradilištu. Ovakvi betonski zidovi se koriste za sve vrste objekata (stambenih, poslovnih i industrijskih).

4. Prefabrikovani fasadni dupli betonski zid sa izolacijom

Dupli betonski element sa izolacijom unutar zida može biti sa završnim slojem fasade. U pitanju je prefabrikovani, kompletirani proizvod koji se kao takav dostavlja na gradilište i montira. Ne zahteva dodatno ulivanje betona unutar jezgra. Ovakav zid je teži od običnog duplog zida za težinu izolacije, betoniranog jezgra i fasadne obrade. Prednosti koje nudi ovakav zid su energetska efikasnost, brza instalacije i  odlične akustične performase.

5. Prefabrikovano stepenište

Prefabrikovane stepenice mogu biti prilagođene nameni i zahtevima. Vreme izgradnje se značajno skraćuje, garantovan je visok nivo kvaliteta izloženog betona i pojednostavljuje se završna montaža. Moguće je kreirati do 16 gazišta, odnosno do 15 visina, dok je širina gazišta do 1.5m, dubina gazišta 30cm, a visina gazišta je do 18cm. Težina stepeništa je do 2400kg po m3.

6. Prefabrikovani potporni (Geo) zid

Geo zid je betonski potporni zid, ima sve karakteristike kao i dupli betonski zid. Svrha potpornih zidova je da zadrže zemljište iza sebe. Međutim, mogu postojati posebne potrebe koje će se razlikovati u zavisnosti od projekta. Ova metoda ojačanja zavisi od veličine zida, visine, dizajna, trenja, ugla i vrste tla.

Inobačka d.o.o. je do sada izgradila preko 300.000 m2 površine stambenih, poslovnih i industrijskih objekata i lider je u proizvodnji i distribuciji prefabrikata u stanogradnji na srpskom tržištu.