INFONET-468X60-BANNER

Sistem stambene gradnje primenom duplih zidova

23.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Sistem stambene gradnje primenom duplih zidova predstavlja već tri decenije poznatu tehnologiju izgradnje višespratnica u evropskim zemljama. Tehnologija se godinama menjala, razvijala i prilagođavala zahtevima kvalitetnijeg života i efikasnijeg korišćenja toplotne energije. To je pouzdan, efikasan i pre svega kvalitetan način gradnje. Sam sistem izgradnje omogućava brzu i jednostavnu gradnju objekata, apsolutnu slobodu projektovanja kao kod monolitnih armirano-betonskih konstrukcija.

Sa željom da pruži najkvalitetniji proizvod klijentima, a i sa potrebom da osavremeni način gradnje na našim prostorima Put-inženjering je počeo sa proizvodnjom duplih betonskih zidova, OMNIA tavanica i betonskog prefabrikovanog stepeništa. Savremen, automatizovan proizvodni pogon se nalazi u Novoj Pazovi i odatle se opslužuju svi klijenti u radijusu od 700km.

Sistem stambene gradnje primenom duplih zidova

Prednost sistema:

  1. individualne potrebe;
  2. optimizovani troškovi izgradnje;
  3. kratko vreme izgradnje;
  4. smanjena količina radova na gradilištu;
  5. integrisana izolacija;
  6. optimalna zvučna izolacija;
  7. dokazana potivpožarna zaštita;
  8. kontrolisan kvalitet.

Dupli betonski zidovi

Dupli betonski zidovi su industrijski prefabrikovani elementi, koji se sastoje od dva armirano-betonska platna, koja su međusobno povezana rešetkastim nosačima. Na gradilištu se ovaj gotovi deo montira a prostor između segmenata naliva lokalno proizvedenim betonom (in situ). Nakon očvršćavanja betona nastaje monolitni statički zidni sistem.

Elementi se dizajniraju i izrađuju u skladu sa specifičnim projektnim zahtevima. Planiranje i visoko automatizovana proizvodnja vrši se u skladu sa strogim kriterijumima kvaliteta. Kako proizvodnja zidnih elemenata nije vezana za modularni sistem, moguće je mnoštvo različitih geometrijskih i arhitektonskih oblika.

Dupli betonski zidovi

Dupli zidovi se primenjuju za:

  • Poslovne i industrijske zgrade;
  • Objekte koji se bave uslužnom delatnošću;
  • Stambene zgrade;
  • Hotele;
  • Poljoprivredne objekte;
  • Strukture u niskogradnji i u sklopu infrastrukture (tuneli, mostovi, galerije…);
  • Podrumske prostorije za stambene zgrade (spoljni zidovi i unutrašnji pregradni zidovi);
  • Podzemne garaže;
  • Vodootporne građevinske objekte.

Dupli betonski zidovi sa izolacijom -Termo zid

Dupli zid sa izolacijom je prefabrikovani zidni element, koji se sastoji od dva armirana betonska platna (segmenta) i unutrašnjom izolacijom. Segmenti su međusobno povezani na poseban način tako da se ne javljaju tzv hladni mostovi. Kod ovog zidnog elementa spoljašnji segment je nenoseća armirano-betonska ploča koja ima ulogu mehaničke zaštite termo izolacije.

Nakon postavljanja elemenata na gradilištu i očvršćavanja betona koji se lije na licu mesta, nastaje statički monolitni zidni sistem. Karakteristike proizvoda i brza montaža ovih elemenata velikih površina eliminišu skupe oplate i značajno smanjuju vreme izgradnje pri čemu se redukuje obim radova na gradilištu.

Dupli betonski zidovi sa izolacijom -Termo zid

Termo zidovi se primenjuju za:

  • Poslovne i industrijske zgrade;
  • Objekte koji se bave uslužnom delatnošću;
  • Stambene zgrade;
  • Hotele;
  • Poljoprivredne objekte.

Zidni elementi izvode se sa eventualnim dodacima, kao što su kontinuirane PVC cevi, armaturne veze, otvori bilo kog oblika i veličine, termički prozori i električne instalacije (električne kutije i vodovi).

Omnia tavanice

OMNIA tavanice su tanke prefabrikovane armirano betonske ploče minimalne debljine 5cm. Proizvode se u fabričkim uslovima a potom transportuju i montiraju na gradilištu. Omnie se ređaju jedna do druge, postavlja se dodatna armatura duž spoja, armatura u gornjoj zoni pa se beton izliva preko do projektovane visine, taj proces se naziva monolitizacija omnia ploča.

Svi neophodni otvori, električne kutije, ugradni delovi i drugo su uzeti u obzir. U krajnjem obliku tehnički ne postoje nikakve razlike u odnosu na monolitno izrađenu ploču. Samim tim za gotove ploče in situ važe isti zahtevi u vezi protivpožarne, toplotne i zaštite od buke.

Omnia tavanice

Opremanje omnia tavanica sa elementima instalacija je postala uobičajena praksa. Inovativno područje za postavljanje raznoraznih instalacija, kablova, sistema za grejanje i hlađenje.

Betonsko prefabrikovano stepenište

Prefabrikovano betonsko stepenište, izrađeno od armiranog betona, jedna je od najboljih opcija za eliminisanje problema koji se javlja prilikom klasične izgradnje stepeništa (podešavanje broja stepenika, uspona, visine i širine stepenika).

Dostupno je kao:

  • Stepenište sa gornjim ili donjim podestom i
  • Stepenište bez podesta.

Betonsko prefabrikovano stepenište

Prednosti:

  1. brzina;
  2. bezbednost;
  3. estetika;
  4. fleksibilna veličina;
  5. otpornost na požar.
 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;