INFONET-468X60-BANNER

Brod u boci - Kuća Murej

24.03.2015. | Ignanat

Projektovana i izgrađena od strane arhitektonskog biroa Diseño Espacial, kuća Murej je ograđena sa nepravilnom konstrukcijom, ostacima zbog nepreciznih podela parcela koje su stvorile prostor za uski hodnik, olakšica koja funkcionše kao jedini pristup kući.

Slično kao gradnji broda u boci, arhitekte iz biroa Diseño Espacial su morale da izgrade kuću u veoma gustom prostoru sa veoma malo dostupnog prostora za rad. Bez fasada, bez parking prostora, bez gasnih instalacija, solarnih kolektora i bilo koje tačke sa koje se ulica može videti, kuća obezbeđuje izuzetno intiman i ličan prostor koji služi vlasniku kao studio.

Kuća poseduje introspektivni dizajn koji se ne sukobljuje sa materijalnošću okolnih zgrada. U svojem enterijeru, drvene površine ublažavaju surovost spoljašnjeg betona, sa korišćenjem metalnih progila crne boje koji artikulišu konstruktivni jezik kuće.

Ovi čelični profili uokviruju glavne mase stepeništa, paravana i nameštaja, koji je delimično izgrađen od preostalog građevinskog materijala. Projekat nudi određeno dostojanstvo u urbanističkoj ludnici prometnog dela Meksiko Sitija, a rezultat je tiho i skriveno radno mesto.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;