INFONET-468X60-BANNER

Vinoteka izgrađena od recikliranih paleta u Poljskoj

02.12.2014. | Inhabitat

Mi smo već pisali o nekoliko izvanrednih projekata poljskog arhitektonskog biroa Mode:Lina Architekci, uključujući i pekaru koja koristi stare tepsije za oblaganje zidova. Najnoviji projekat arhitektonskog biroa koji želimo da vam predstavimo je vinoteka u Poznanju izgrađena od drvenih paleta za isporuku.

Prodavnica vina ima boce iz mnogih različitih delova sveta, odeljenje za dodatni pribor i tapas bar za degustaciju. Posetioci mogu da kupe vidno, probaju malo kobasice uz vino i ostati na kursu od jednog dana kako bi postali profesionalni degustatori vina.

Prostor je podeljen na pojedinačne oblasti projektovane korišćenjem tipičnim drvenih polica za vino kao modula i pojedinačnih dasaka. Paleta boja je adekvatna i inspirisana različtim nijansama vina.

Arhitekte su osmislile novu fasadu koju karakteriše izloženi izlog i elevacija sa belim i crnim oslikanim paletama. Oblik građevine je pojednostavljen sa svetlim novim omotačem, i konačno, projektanti su izložili čelični logo Fiesta del Vino kako bi stvorili novi karakter koji obećava inspirativnu novu sredinu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;