INFONET-468X60-BANNER

Lavabo koji se sklapa u kofer pogodan za male stanove

29.04.2014. | Atlantic Cities

Kako gradski stanovi postaju sve manji i skučeniji, neki vizionari veruju da će kupatila i kuhinje pratiti put dinosaurusa i potpuno nestati sa planete. Nećete morati više da kuvate, jer ćete uvek jesti napolju. Što se tiče fizioloških potreba, to može biti urađeno u teretani, na poslu ili u susednom kafiću/restoranu.

U takvoj sumornoj budućnosti bez kupatila, ovaj sklapajuća lavabo bi mogao da postane popularan kućni komad nameštaja. Napravljen od strane Đulija Đanturkoa (Giulio Gianturco), italijanskog dizajnera stacioniranog severno od Venecije, „sakriveni“ lavabo preslikava kompaktni, ali ipak estetsko ugodni izgled nautičkog lavaboa. Kada se sklopi, liči na drveni blok koji možete koristiti kao postolje za laptop ili stočić.

Dizajner Đanturko objašnjava: „Lavabo Corian® se sastoji od funkcionalnih komponenti, i opremljen je sa slavinom od nerđajućeg čelika, ogledalom sa uveličavajućim sočivom, spuštenim policama, fiokom, svetlom i utikačem. Kada je zatvoren, lavabo postaje bešavan sanduk koji može da se transportuje od mesta do mesta. Struktura i fioka su termo tretirane sa finišom drveta kukute, a lavabo je opremljen sa električnim uređajima i mehanizmom od nerđajućeg čelika koji omogućavaju lako otvaranje i zatvaranje.“

Nema naznaka kako se lavabo snabdeva vodom, i gde ona otiče. Verovatno možete napuniti unutrašnji rezervoar sa vodom, koristiti je, a ona odatle ide u drugi rezervoar sa prljavom vodom, koji se zatim prazni. No, to je samo pretpostavka.

 

Komentari: 1

Radmila Milović Jovanović 06.05.2014 13.10.57

Super ideja, ali me zanima kako se napaja vodom i kako je rešeno deponovanje otpadne vode. Pozdrav

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;