IZOLACIJA-468X60-BANNER

Subotica: Igra gluvih telefona

14.07.2014. | Novosti

Otkako je pre sedam godina srušena zgrada Narodnog pozorišta u Subotici, njena izgradnja povod je za razne polemike u javnosti, međutim, posle izjave gradonačelnika Jenea Maglaija da pozorište nema građevinsku dozvolu i da republika nema pojma o nastavku izgradnje, sporenja su dobila novu dimenziju.

- Razgovarao sam sa ministrom Tasovcem o nastavku izgradnje Narodnog pozorišta i dogovorili smo se da dokumentaciju koju imamo dostavimo nadležnom ministarstvu, jer smo saznali da ono poslednjih nekoliko godina uopšte nema nikakve informacije o radovima na zgradi – naglasio je gradonačelnik Maglai. - Posle toga ćemo se obratiti pokrajinskim organima da bismo krenuli u nastavak realizacije projekta, i nadamo se da ćemo sredinom avgusta imati kompletnu dokumentaciju koja do sada nije postojala, za novi deo pozorišta za sve ove godine nije izdata čak ni građevinska dozvola.

Ovakav nastup prvog čoveka grada nije ostavio ravnodušnim njegovog prethodnika Modesta Dulića, koji je, kako kaže, nekoliko puta obaveštavao republičke organe o situaciji sa subotičkim pozorištem.

- Pozivajući se na ugovor o zajedničkom finansiranju adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade subotičkog Narodnog pozorišta iz 2006. godine, u oktobru prošle godine tražio sam susret sa ministrom Ivanom Tasovcem – tvrdi Dulić. - Samo dok sam ja bio gradonačelnik, u više navrata smo se obraćali ugovornim stranama na nivou republike i upoznavali ih sa ugovornim obavezama i skupštinskim odlukama koje smo donosili u vezi s ovim projektom.

Da li je ovde reč o igri „gluvih telefona“ na relaciji grad-republika ili zadavanje udaraca političkim protivnicima, za glumce i članove Narodnog pozorišta i poklonike pozorišne umetnosti sasvim je svejedno, jer se u novoj zgradi zavesa neće skoro podići.

Sedam godina počinju, pa stanu

Subotičko pozorište srušeno je 2007. godine za vreme mandata gradonačelnika Geze Kučere iz Saveza vojvođanskih Mađara. Gradnja je nekoliko puta počinjala i zastajala. Veliki deo vremena posao je vodio Jožef Kasa, gradnju su pratile razne afere, da bi onda više od dve godine sve bilo potpuno obustavljeno. Radovi su ponovo počeli u aprilu prošle godine, za mandata Modesta Dulića, zahvaljujući sredstvima grada i pokrajine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;