Javno-privatna partnerstva za veća ulaganja u infrastrukturu

11.07.2014. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je, u razgovoru sa predstavnicima opštine Beočin, da lokalne samouprave treba više da koriste model javno-privatnog partnerstva za razvoj lokalne komunalne infrastrukture.

Mihajlovićeva je, na trećem po redu prijemu za lokalne samouprave, razgovarala sa delegacijom Beočina, koju je predvodio predsednik opštine Bogdan Cvejić, o aktuelnim projektima i problemima u toj opštini, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Na sastanku u vladi je rečeno da će sva oštećenja na državnim putevima drugog reda u Vojvodini biti sanirana.

Taj posao biće poveren „Putevima Srbije“, zbog problema u preuzimanju nadležnosti nad tim putevima od pokrajinskih instititucija. U okviru tih radova biće saniran i državni put drugog reda Rakovac-Zmajac u opštini Beočin, koji će obići i nadležne inspekcije, kako bi proverile bezbednost te saobraćajnice.

Predstavnici Beočina su kao glavni problem naveli nedostatak novca za infrastrukturne projekte. Kako su naveli, toj opštini potrebna su značajna ulaganja u održavanje lokalnih puteva, u razvoj komunalne infrastrukture i opremanje industrijske zone, za koju je već pripremljena projektna dokumentacija i pribavljena građevinska dozvola.

Tim ministarstva će pomoći opštini da se poveže sa nadležnim državnim institucijama, kao i sa predstavnicima donatora koji bi mogli biti zainteresovani za projekte javno-privatnog partnerstva u toj opštini.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...