Javno-privatna partnerstva za veća ulaganja u infrastrukturu

11.07.2014. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je, u razgovoru sa predstavnicima opštine Beočin, da lokalne samouprave treba više da koriste model javno-privatnog partnerstva za razvoj lokalne komunalne infrastrukture.

Mihajlovićeva je, na trećem po redu prijemu za lokalne samouprave, razgovarala sa delegacijom Beočina, koju je predvodio predsednik opštine Bogdan Cvejić, o aktuelnim projektima i problemima u toj opštini, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Na sastanku u vladi je rečeno da će sva oštećenja na državnim putevima drugog reda u Vojvodini biti sanirana.

Taj posao biće poveren „Putevima Srbije“, zbog problema u preuzimanju nadležnosti nad tim putevima od pokrajinskih instititucija. U okviru tih radova biće saniran i državni put drugog reda Rakovac-Zmajac u opštini Beočin, koji će obići i nadležne inspekcije, kako bi proverile bezbednost te saobraćajnice.

Predstavnici Beočina su kao glavni problem naveli nedostatak novca za infrastrukturne projekte. Kako su naveli, toj opštini potrebna su značajna ulaganja u održavanje lokalnih puteva, u razvoj komunalne infrastrukture i opremanje industrijske zone, za koju je već pripremljena projektna dokumentacija i pribavljena građevinska dozvola.

Tim ministarstva će pomoći opštini da se poveže sa nadležnim državnim institucijama, kao i sa predstavnicima donatora koji bi mogli biti zainteresovani za projekte javno-privatnog partnerstva u toj opštini.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...