Javno-privatna partnerstva za veća ulaganja u infrastrukturu

11.07.2014. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je, u razgovoru sa predstavnicima opštine Beočin, da lokalne samouprave treba više da koriste model javno-privatnog partnerstva za razvoj lokalne komunalne infrastrukture.

Mihajlovićeva je, na trećem po redu prijemu za lokalne samouprave, razgovarala sa delegacijom Beočina, koju je predvodio predsednik opštine Bogdan Cvejić, o aktuelnim projektima i problemima u toj opštini, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Na sastanku u vladi je rečeno da će sva oštećenja na državnim putevima drugog reda u Vojvodini biti sanirana.

Taj posao biće poveren „Putevima Srbije“, zbog problema u preuzimanju nadležnosti nad tim putevima od pokrajinskih instititucija. U okviru tih radova biće saniran i državni put drugog reda Rakovac-Zmajac u opštini Beočin, koji će obići i nadležne inspekcije, kako bi proverile bezbednost te saobraćajnice.

Predstavnici Beočina su kao glavni problem naveli nedostatak novca za infrastrukturne projekte. Kako su naveli, toj opštini potrebna su značajna ulaganja u održavanje lokalnih puteva, u razvoj komunalne infrastrukture i opremanje industrijske zone, za koju je već pripremljena projektna dokumentacija i pribavljena građevinska dozvola.

Tim ministarstva će pomoći opštini da se poveže sa nadležnim državnim institucijama, kao i sa predstavnicima donatora koji bi mogli biti zainteresovani za projekte javno-privatnog partnerstva u toj opštini.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...