INFONET-468X60-BANNER

Mali razgovarao sa rukovodstvom Opštine Surčin (video)

07.07.2014. | Tanjug

Mali je razgovarao sa rukovodstvom Opštine Surčin o problemima te lokalne samouprave, kao i o planiranim investicijama kako bi se videlo na koji način i u kojoj meri, Grad može da učestvuje i pomogne.

- Razgovarali smo o temama važnim za građane Surčina, a ideja sastanka je bila da vidimo na koji način Grad Beograd može da pomogne oko važnih projekata te opštine – rekao je Mali.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

On je novinarima, rekao da je na sastanku sa opštinskim rukovodstvom, nekoliko projekata prepoznato kao najznačajnije za ovu i sledeću godinu, a među njima je nastavak i završetak radova na putu Jakovo-Boljevci.

- To je izuzetno važna stvar za građane Surčina. Mi, kao Grad, ćemo videti da se ta nadležnost, koja je prešla na nivo Republike, vrati Gradu, kako bi u što kraćem roku završili radove na tom putu – naveo je Mali.

Na sastanku je, dodao je Mali, bilo reči i o završetku prve i treće faze radova na Sremskoj gazeli, koja je verovatno i najznačajniji projekat za razvoj Surčina, jer je ideja da se kroz razvoj privrednih zona i završetak radova na tom putu, napravi okruženje privlačno za investitore.

- U ovom trenutku veliki broj investitora dolazi u Beograd, a kada treba da ih usmerimo u neku opštinu nemamo privrednu zonu – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, cilj je da se kroz definisanje privredne zone u opštini Surčin i kroz završetak Sremske gazele, naprave uslovi da investitori koji dolaze u Beograd, dođu u tu opštinu. Na sastanku je, dodao je gradonačelnik, bilo reči i o izgradnji vrtića u Surčinu, kako bi 160 mališana, što su trenutne potrebe, moglo da ide u obdanište na teritoriji opštine. Na tome će se, rekao je, raditi već od sledeće sedmice.

Gradonačelnik je podsetio da je ranije razgovarao sa rukovodstvom opštine Zemun, a rekao je i da će se sastati sa predstavnicima svih beogradskih opština, kako bi se videlo kako Grad može da im pomogne.

Mali je zaključio da je današnja poseta Surčinu veoma bitna, jer se moraju rešavati svakodnevni problemi lokalnih samouprava i stvari bitne za građane.

Predsednica opštine Vesna Šalović zahvalila se gradonačelniku i njegovim saradnicima, navodeći da je današnji sastanak bio veoma ozbiljan i konstruktivan.

- Otvorili smo mnogo bolnih tema koje tište meštane Surčina... Pokušaćemo da, uz skromna sredstva i velike probleme koji prate i Grad i Republiku, rešimo određene probleme i olakšamo život građana – rekla je Šolević.

Sastanku su prisustvovali i gradski menadžer Goran Vesić, članovi Gradskog veća Dragomir Petronijević i Aleksandar Marković, gradski arhitekta Milutin Folić...

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;