INFONET-468X60-BANNER

Zrenjanin: Potpisan ugovor o novoj investiciji

19.06.2014. | RTV

U Zrenjaninu je potpisan ugovor o investiciji italijanske kompanije SITIP koja namerava da u industrijskoj zoni „Severozapad-Elemir“ izgradi fabriku na 10 hektara i u prvoj fazi uloži 12 miliona evra. Ugovor su potpisali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i generalni menadžer SITIP-a Đankarlo Pecoli.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Kompanija SITIP se bavi proizvodnjom sintetičkih i elastičnih vlakana koja se primenjuju u automobilskoj i kozmetičkoj industriji i proizvodnji zaštitne opreme. Pecoli je istakao da su konkurenti Srbiji za novu investiciju SITIP-a bile Češka i Poljska.

- Ipak smo se odlučili za Zrenjanin jer smo ovde naišli na razumevanje i podršku lokalne samouprave i brzo se reagovalo na naše zahteve. Pored toga, naš poslovni partner, italijanski Fulgar koji već posluje ovde, preporučio nam je Zrenjanin i preneo dobro iskustvo i već posle pet meseci konkretizovali smo naš projekat za investiranje – rekao je Pecoli.

On je najavio da će u prvoj fazi investicije biti uloženo 12 miliona evra, a očekuje se da će fabrika početi da radi krajem sledeće godine i da će biti uposleno 150 radnika.

- Cilj je da se naša investicija širi i da se u narednih pet godina dođe do 300 zaposlenih. Mi ćemo na neki način preneti tržište iz Italije u Srbiju, zbog prednosti kao što su manji troškovi električne energije i niže takse, ali i zbog sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom – rekao je Pecoli.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je kazao da je za odluku SITIP-a da investira u Zrenjaninu bilo značajno to što je i Vlada Srbije dala saglasnost da se toj kompaniji dodeli zemljište u industrijskoj zoni po ceni koja je 50 odsto niža od tržišne.

- Kao što smo govorili i prethodnih meseci, cilj vlasti jeste da pokrenemo Zrenjanin, zaposlimo Zrenjanince, a današnje potpisivanje ugovora rezultat je višemesečnog rada i saradnje sa ljudima iz SITIP- a – dodao je on.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;