INFONET-468X60-BANNER

Pirot: KFW finansira izgradnju Postrojenja za otpadne vode

12.06.2014. | PlusOnline

Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ uskoro će započetu realizaciju druge faze Projekta KFW 4 na poboljšanju vodosnabdevanja. Zahvaljujući kvalitetnoj realizaciji dosadašnjih poslova, Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Pirot nalazi se pred istorijski važnim projektom.

Naime, danas (12. jun 2014.) u Beogradu će biti potpisani ugovori o poslovnoj saradnji „Nemačke razvojne banke“ (KFW) i osam gradova u Srbiji. Radi se o izgradnji Postrojenja za otpadne vode i dela kanalizacione mreže. Direktor Nikolić smatra ovaj dogadjaj najznačlajnim u dosadašnjem postojanju ovoj Preduzeća.

- Potajno smo se nadali da ćemo se naći među gradovima koji će nastaviti saradnju sa KFW. Izgradnja Postrojenja je istorijski važna za našu Opštinu. Samim tim što smo se našli medju gradovima i opštinama koje su „prošle“ to pokazuje i na koji način su predstavnici „Nemačke razvojne banke“, vrednovali našu dosadašnju saradnju sa njima i realizaciju projekata na kvalitenijem vodosnabdevanju – rekao je Nikolić.

Ugovore će potpisati predsednici opština i gradova i direktori javnih preduzeća. Inače, konkurisalo je 15 gradova i opština, a projekte će realizovati Zaječar, Čačak, Kraljevo, Kikinda, Vršac, Požarevac, Jagodina i Pirot.

Nikolić kaže da su predstavnici „Nemačke razvojne banke“ boravili u Pirotu u dva navrata i zajedno, delom sa Građevinskim fakultetom u Nišu, napravili procenu o neophodnosti izgradnje Postrojenja za otpadne vode. Vrednost je oko 10 miliona evra. Pirot bi, pored ovog Postrojenja dobio i milion evra za adaptaciju kanalizacione mreže.

Posle sastanka i potpisivanja zapisnika KFW će predložiti Vladi Nemačke da izdvoji još 100 miliona evra. Ova sredstva se, inače odobravaju Srbiji za ovakve namene.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;