Konkurs za arhitekte „Ceresit Facade Award“ najavljen otkrivanjem novog ukrasa Savamale

10.06.2014. | Gradjevinarstvo.rs

U okviru šestog Mikser festivala 2014, otkrivanjem novog murala u Savamali, predstavljen je veliki evropski konkurs za arhitekte „Ceresit Facade Award“. Konkurs traje od 3. aprila do 31. oktobra 2014. godine, a u konkurenciji su radovi arhitekata iz 20 zemalja Evrope. Nagrada će se dodeljivati u tri kategorije, ukupni nagradni fond iznosi  24.000 evra. Najbolje radove odabraće internacionalni žiri sastavljen od predstavnika evropskih univerzitetskih profesora, renomiranih arhitekata kao i top menadžmenta kompanije „Henkel“. Predstavnik Srbije u internacionalnom žiriju je gospođa Maja Lalić, kreativna direktorka Mikser festivala.

Tokom druženja u Mikser hausu, Mislav Smolčić, direktor marketinga u sektoru „Adhezivi Tehnologije“ kompanije „Henkel Srbija“ i Maja Lalić, kreativna direktorka Mikser festivala predstavili su ideju i propozicije konkursa i pozvali arhitekte da prijave svoje radove.

- „Ceresit Facade Award“, evropski konkurs za profesionalne arhitekte, predstavlja jedinstvenu platformu za promovisanje inovativnih i kreativnih rešenja upotrebom „ETICS Ceresit“ sistema i pruža priliku za osvajanje vrednih nagrada i promociju na evropskom tržištu – rekao je Mislav Smolčić. - Zadovoljstvo nam je što smo treći put prisutni na Mikser Festivalu. Ove godine „Ceresit“ Beogradu i Savamali ponovo daruje mural kao svoj doprinos dugoročnom planu za revitalizaciju Savamale.

- Posebno mi je drago što kao član žirija učestvujem u projektu „Ceresit Facade Award“ i što je ovaj konkurs promovisan otkrivanjem novog murala u okviru ovogodišnjeg Mikser festivala. Mural „Imitacija života #9“ je deo projekta pod nazivom „The View-Master Project“, a njegova simbolika korespondirasa kreativnim duhom Savamale i namere „Ceresita“ i festivala Mikser da ožive taj deo grada u skladu sa njegovim karakterom – rekla je Maja Lalić.

Autori murala „Imitacija života #9“, čuveni umetnički dvojac iz Švajcarske NEVERCREW, Pablo Tonji (Pablo Togni) i Kristijan Rebeki (Christian Rebecchi), su u izradi murala koristili inovativne „Ceresit Visage“ materijale, čime je zagarantovanjedinstveni izgled fasade. Primenomtehnike koju nazivaju „presek“, posmatračima je omogućeno sagledavanje i istraživanje živih sistema koji su predstavljeni ne samo spolja, već i iznutra.

Dodatne informacije o „Ceresit Facade Award“ konkursu možete pronaći na sajtovima: www.ceresit.com/Facade-Award-2014.24777.0.html i www.ceresit.com.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...