Pirot: U toku utvrđivanje faktičkog stanja u postupku komasacije

24.04.2014. | PlusOnline

Utvrđivanje tzv. faktičkog stanja u Katastarskoj opštini Izvor, u postupku komasacije je završen. Komisija za komasaciju pri kraju je svih predviđenih poslova i u Katastarskoj opštini Berilovac, kaže Dejan Živković, načelnik opštinske uprave, i napominje da će ovi poslovi biti završeni do kraja meseca.

- U toku je izlaganje i javna rasporava o utvrđivanju vrednosti zemljišta. Očekujemo prigovore od strane vlasnika zemljišta, kada će uslediti postupanje po prigovorima, što je veoma važan deo celokupnog procesa usvajanja odluke o proceni vrednosti zemljišta. Po okončanju ovih poslova, praktično ćemo se naći na polovini celokupnog postupka komasacije. Ono što preostaje je izrada novog katastra i novih parcela, sa čime će se krenuti tokom leta, a ceo postipak bi trebalo da bude završen u novembru ove godine – kaže Živković.

Pilot projekat „Ruralni razvoj: Efikasno upravljanje zemljištem“ realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ,  predviđeno je da traje 3 godine. Vrednost projekta je oko 3.8 miliona koje finansira Evropska unija i Ministarstvo za eknomsku saradnju Nemačke.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...