Pirot: U toku utvrđivanje faktičkog stanja u postupku komasacije

24.04.2014. | PlusOnline

Utvrđivanje tzv. faktičkog stanja u Katastarskoj opštini Izvor, u postupku komasacije je završen. Komisija za komasaciju pri kraju je svih predviđenih poslova i u Katastarskoj opštini Berilovac, kaže Dejan Živković, načelnik opštinske uprave, i napominje da će ovi poslovi biti završeni do kraja meseca.

- U toku je izlaganje i javna rasporava o utvrđivanju vrednosti zemljišta. Očekujemo prigovore od strane vlasnika zemljišta, kada će uslediti postupanje po prigovorima, što je veoma važan deo celokupnog procesa usvajanja odluke o proceni vrednosti zemljišta. Po okončanju ovih poslova, praktično ćemo se naći na polovini celokupnog postupka komasacije. Ono što preostaje je izrada novog katastra i novih parcela, sa čime će se krenuti tokom leta, a ceo postipak bi trebalo da bude završen u novembru ove godine – kaže Živković.

Pilot projekat „Ruralni razvoj: Efikasno upravljanje zemljištem“ realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ,  predviđeno je da traje 3 godine. Vrednost projekta je oko 3.8 miliona koje finansira Evropska unija i Ministarstvo za eknomsku saradnju Nemačke.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...